Dawid Szłapa Napisano 14 lipca 2019 Udostępnij #1 Napisano 14 lipca 2019 witam. postanowiłem położyć rurę do gwc do rekuperacji. Jest to rura PCV fi 200 gr. 3.9mm ( to jest moje pierwsze pytanie czy może być taka rura). położyłem za domem 60m tej rury i że mam mało miejsca na działce więc zrobiłem "wężyka" w trzech rzędach. A że działkę mam że spadkiem prawie metr to rura idzie na różnych głebokościach spod fundamentu wychodzi na 150 cm a maksymalnie wchodzi do ziemi na 260cm ( i tu drugie pytanie czy to jest spieprzona sprawa czy jest ok?) Link do komentarza
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 15 lipca 2019 Udostępnij #2 Napisano 15 lipca 2019 Większe zagłębienie rury to nie problem. Wręcz przeciwnie, jest nawet korzystne. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 15 lipca 2019 Udostępnij #3 Napisano 15 lipca 2019 Z opisu niewiele wynika - jeśli rura w jednym ciągu to błąd, efektywność niewielka co do głębokości to jest ok. Link do komentarza
Dawid Szłapa Napisano 15 lipca 2019 Autor Udostępnij #4 Napisano 15 lipca 2019 Dnia 15.07.2019 o 08:30, Budujemy Dom - budownictwo i instalacje napisał: Z opisu niewiele wynika - jeśli rura w jednym ciągu to błąd, efektywność niewielka co do głębokości to jest ok. Rozwiń Tak rura jest w jednym ciągu Link do komentarza
ArsTECH Napisano 3 stycznia 2020 Udostępnij #5 Napisano 3 stycznia 2020 Uwaga na rury PCV. W rurowych GWC mamy dużo wilgoci, może pojawić się biologia i zapach. Trzeba regularnie czyścić. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się