dareks1977 Napisano 14 listopada 2018 Udostępnij #1 Napisano 14 listopada 2018 Witam Wszystkich serdecznie... zakupiłem działkę rolna i uzyskałem WZ na budowę domu... W miejscu budowy domu znajdują się słup elektryczny z zasilaniem chyba 3 fazowym ( nie jestem fachowcem) który jest słupem końcowym i nie zasila żadnego budynku z poprzedniego słupa zasilany jest dom sąsiadów. Czy jest jakaś możliwość aby zakład energetyczny na własny koszt usunął mi ten słup z mojej działki. Pozdrawiam serdecznie Link do komentarza
Chaton Napisano 14 listopada 2018 Udostępnij #2 Napisano 14 listopada 2018 Jeśli byla jakas umowa z zakladem energetycznym przed tym jak kupiles dzialke to na pewno ci na wlasny koszt nie przesuną. Ogólnie za mało informacji podajesz. Link do komentarza
VENUS Napisano 15 listopada 2018 Udostępnij #3 Napisano 15 listopada 2018 Sąsiad przesuwał-koszt 20tys Link do komentarza
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 16 listopada 2018 Udostępnij #4 Napisano 16 listopada 2018 Jedyna rozsądna możliwość to porozumienie się z zakładem energetycznym. Likwidacja słupów to rzadkość. Nawet jeżeli brak podstawy prawnej, na której słup w ogóle postawiono. Inaczej pozostaje droga sądowa. Link do komentarza
dareks1977 Napisano 16 listopada 2018 Autor Udostępnij #5 Napisano 16 listopada 2018 Dziękuje za odpowiedzi... pojadę porozmawiać do zakładu tylko czy jeżeli złoże wniosek o likwidacje kolizji Na mój koszt to myślicie ze uzyskam wcześniej info jakie będą koszty likwidacji bo rozumiem ze przebudowy dokona zakład energetyczny... pozdrawiam serdecznie Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się