marcinx00 Napisano 1 września 2018 Udostępnij #1 Napisano 1 września 2018 Wiadomo że są zwolennicy i przeciwnicy folii ale to każdego wybór ja zdecydowałem się na folię 0,5 mm Pomyślałem sobie że dla zabezpieczenia takiej folii przed podziurawieniem czy przetarciem mógłbym kupić podkład pod panele z Pianka polietylenowa PE 3mm to mały dodatkowy koszt a rozłożony na chudziaku zabezpieczył by folie przed drobnymi nierównościami CO O TAKIM POMYŚLE SADZICIE ??? Link do komentarza
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 3 września 2018 Udostępnij #2 Napisano 3 września 2018 A po co? Folię układamy dopiero przed ułożeniem styropianu. To on zabezpieczy ją przed przypadkowymi uszkodzeniami. Folia najlepiej w 2 warstwach. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 3 września 2018 Udostępnij #3 Napisano 3 września 2018 Folia nie pełni roli izolacji przeciwwodnej, a jedynie zabezpiecza przed pociąganiem kapilarnym wilgoci - mikro uszkodzenia nie mają więc znaczenia, zwłaszcza pod styropianem. Oczywiście dodatkowa warstwa nie zaszkodzi. Link do komentarza
marcinx00 Napisano 5 września 2018 Autor Udostępnij #4 Napisano 5 września 2018 Ok wiec daję samą folię ewentualnie pomyślę czy nie dać jej dwie warstwy Link do komentarza
marcinx00 Napisano 14 września 2018 Autor Udostępnij #5 Napisano 14 września 2018 proszę podpowiedzcie jeszcze jak poradzić sobie z rogami pomieszczeń jak tą folię tam przycinać łączyć i czy jest sens chudziak smarować przed rozłożeniem foli dysperbitem ? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się