zibi7 Napisano 22 lipca 2018 Udostępnij #1 Napisano 22 lipca 2018 Witam. Wykonałem nieckę basenu z betonu. Pokryłem dno i ściany hydroizolacją Atlas Woder Duo. Kolejnym krokiem miało być obłożenie płytkami, ale z różnych powodów zrezygnowałem z powyższego. Zastanawiam się, czy tę hydroizolację mogę bezpośrednio pomalować jakąś farbą basenową nadającą kolor i będącą ostatecznym wykończeniem. Proszę o podpowiedź Link do komentarza
joks Napisano 23 lipca 2018 Udostępnij #2 Napisano 23 lipca 2018 Może ŻELKOTEM od łodzi.. Link do komentarza
zibi7 Napisano 24 lipca 2018 Autor Udostępnij #3 Napisano 24 lipca 2018 Dzięki za podpowiedź. Po konsultacjach z fachowcami od Atlasa zdecydowałem malować po wcześniejszym przeciągnięciu całości mocno elastycznym klejem do terakoty. Efekty zobaczymy po zimie 😉 Link do komentarza
Gość Napisano 25 lipca 2018 Udostępnij #4 Napisano 25 lipca 2018 I czym zdecydowałeś malowac? Link do komentarza
zibi7 Napisano 26 lipca 2018 Autor Udostępnij #5 Napisano 26 lipca 2018 Farba basenowa Wodnik, dwie warstwy. Zaznaczam, że to raczej basenik albo nawet oczko wodne z możliwością zanurzenia ciała, a nie basen, w którym dzieci będą wyprawiały cuda 😉 Więc takie wyjście (farba na warstwę kleju a pod spodem hydroizolacja) jest wyjściem możliwym (zdaniem ekspertów). Ale zobaczymy, czy zima nie da się we znaki takiemu rozwiązaniu 😉 Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 26 lipca 2018 Udostępnij #6 Napisano 26 lipca 2018 Zanim sprawdziłem dane - pomyślałem chlorokauczuk Link do komentarza
Macin Napisano 18 września 2023 Udostępnij #7 Napisano 18 września 2023 Witam ... Temat stary .ale jak zachowała się hydroizolacja i malowanie po zimnie ? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się