proszącyoradę Napisano 15 sierpnia 2007 Udostępnij #1 Napisano 15 sierpnia 2007 Witam ponownie.Podaje kilka cen z kolejnego kosztorysu zapropowanego mi przez wykonawcę (sama robocizna).Ściany z pustaka MAX 40 zł/m2Ściany z cegly 40 zł/m2Strop (parter/pietro) 55zł/m2Wience 55 zł/mbKominy 50 zł/m2Komin ponad dachem z cegly klinkierowej 6 zł za każdą położoną cegłęNadproża (lane) 55zł/mbDach ok 30.000 zł Jezeli ktoś może podać swoje ceny do porównania, będe bardzo wdzięczny.Budujemy dom w Tarnowskich Górach (Śląsk), może macie jakieś namiary na solidne i sprawdzone firmy budowlane ?Proszę o kontakt piotroko@op.pl Link do komentarza
Bajla Napisano 4 października 2007 Udostępnij #2 Napisano 4 października 2007 Cytat Witam ponownie.Podaje kilka cen z kolejnego kosztorysu zapropowanego mi przez wykonawcę (sama robocizna).Ściany z pustaka MAX 40 zł/m2Ściany z cegly 40 zł/m2Strop (parter/pietro) 55zł/m2Wience 55 zł/mbKominy 50 zł/m2Komin ponad dachem z cegly klinkierowej 6 zł za każdą położoną cegłęNadproża (lane) 55zł/mbDach ok 30.000 zł Jezeli ktoś może podać swoje ceny do porównania, będe bardzo wdzięczny.Budujemy dom w Tarnowskich Górach (Śląsk), może macie jakieś namiary na solidne i sprawdzone firmy budowlane ?Proszę o kontakt piotroko@op.pl My za m2 ściany z suporexu ( bloczki betonu komórkowego ) płaciliśmy 25 złZa komin cena była bardzo podobna, mówie o m2Natomiast za robociznę za cały dach ( dach w pełni deskowany, pokryty papą ) zapłaciliśmy za całość około 5 000 zł Link do komentarza
Fiodor Napisano 5 października 2007 Udostępnij #3 Napisano 5 października 2007 Witam ja buduje w okolicach Zielonej Góry zerówka 40zł/m2Sciana z pustaka roben(grubość muru 24cm) 30zł./m2Sciany działowe 25zł/m2kominy... ? i dalsze wyszczególnione przez Ciebie czynności-...?Powiem szczerze , że chyba takie dzisiaj są ceny , i nic na to nie poradzisz Jednak targuj bo bez tego wykonawca będzie Cie "ciągnął" aż przykro! Link do komentarza
farm_płock Napisano 10 października 2007 Udostępnij #4 Napisano 10 października 2007 Witam wszystkich,mam spore rozeznanie w cenach podstawowych materiałów budowlanych, a także kosztach pracy w kilku województwach.Dla przykładu podaje (powiat dolnośląski):Bielawa wewnętrzne tynki cementowo-wapienne - 25 zł za mkwgładź gipsowa - przetarcie ze szlifowaniem - 10 za mkwtynki suche z płyt gipsowo-kartonowych - 15 za 1 mbKłodzkowewnętrzne tynki cementowo-wapienne - 40 zł za mkwgładź gipsowa - przetarcie ze szlifowaniem - 50 za mkwtynki suche z płyt gipsowo-kartonowych - 35 za 1 mbBolesławiecwewnętrzne tynki cementowo-wapienne - 25 zł za mkwgładź gipsowa - przetarcie ze szlifowaniem - 9 za mkwtynki suche z płyt gipsowo-kartonowych - 30 za 1 mbPozdrawiam Link do komentarza
hesia Napisano 10 października 2007 Udostępnij #5 Napisano 10 października 2007 Cytat Witam wszystkich,mam spore rozeznanie w cenach podstawowych materiałów budowlanych, a także kosztach pracy w kilku województwach.Dla przykładu podaje (powiat dolnośląski):Bielawa wewnętrzne tynki cementowo-wapienne - 25 zł za mkwgładź gipsowa - przetarcie ze szlifowaniem - 10 za mkwtynki suche z płyt gipsowo-kartonowych - 15 za 1 mbKłodzkowewnętrzne tynki cementowo-wapienne - 40 zł za mkwgładź gipsowa - przetarcie ze szlifowaniem - 50 za mkwtynki suche z płyt gipsowo-kartonowych - 35 za 1 mbBolesławiecwewnętrzne tynki cementowo-wapienne - 25 zł za mkwgładź gipsowa - przetarcie ze szlifowaniem - 9 za mkwtynki suche z płyt gipsowo-kartonowych - 30 za 1 mbPozdrawiam Cze.Chyba ci coś się pomyliło.Ceny z Kłodzka to chyba ceny z Londynu albo sprawdzasz czujność forumowiczów.Pozdro Link do komentarza
Sławomir Napisano 10 października 2007 Udostępnij #6 Napisano 10 października 2007 Obawiam się że pan/pani płock się nie myli, tak wyglądają ceny teraz robocizny. A w mazowieckim są niewiele większe. Link do komentarza
farm_płock Napisano 15 października 2007 Udostępnij #7 Napisano 15 października 2007 Cytat Obawiam się że pan/pani płock się nie myli, tak wyglądają ceny teraz robocizny. A w mazowieckim są niewiele większe. Tak - rzeczywiście być może wyraziłem sie nie dość precyzyjnie - chodzi oczywiście o ceny robocizny. Napisałem, że orientuję się nie tylko w kosztach materiałów, ale także kosztach pracy następnie wyliczyłem. Niestety uogólnienie, że w mazowieckim są niewiele większe jest po pierwsze nieścisłe, a po drugie nieprawdziwe. Jeżeli uważasz, że ceny za robociznę w Warszawie można porównać do cen np. z Pilawy lub Halinowa, czy Garwolina to jest to wprowadzanie innych w błąd - te ceny są bardzo różne, różnica między nimi sięga nawet 30%. Pozdrawiam i więcej roztropności polecam:-) Link do komentarza
farm_płock Napisano 15 października 2007 Udostępnij #8 Napisano 15 października 2007 Cytat Cze.Chyba ci coś się pomyliło.Ceny z Kłodzka to chyba ceny z Londynu albo sprawdzasz czujność forumowiczów.Pozdro Gdybym pisał o Londynie to ceny byłyby sześć razy wyższe. Nikomu nie nakazuje sugerować się danymi, które podaje - jednak informacje są rzetelne i sprawdzone. Jeżeli myślisz, że poświęcałbym czas na sprawdzanie czujności czytelników i że ktokolwiek jest zdolny do tego typu zabaw i złośliwości to jesteś w błędzie - chyba że znasz te zachowania z autopsji.Pozdrawiam i więcej autorefleksji życzę. Link do komentarza
bumbum Napisano 17 października 2007 Udostępnij #9 Napisano 17 października 2007 tez będę budował w okolicach zielonej góry.Fiodor,skąd masz firmę?Gdzie zaopatrujesz się w materiały i z czego budujesz? Link do komentarza
maja wiesiek Napisano 17 października 2007 Udostępnij #10 Napisano 17 października 2007 Cytat Witam ponownie.Podaje kilka cen z kolejnego kosztorysu zapropowanego mi przez wykonawcę (sama robocizna).Ściany z pustaka MAX 40 zł/m2Ściany z cegly 40 zł/m2Strop (parter/pietro) 55zł/m2Wience 55 zł/mbKominy 50 zł/m2Komin ponad dachem z cegly klinkierowej 6 zł za każdą położoną cegłęNadproża (lane) 55zł/mbDach ok 30.000 zł Jezeli ktoś może podać swoje ceny do porównania, będe bardzo wdzięczny.Budujemy dom w Tarnowskich Górach (Śląsk), może macie jakieś namiary na solidne i sprawdzone firmy budowlane ?Proszę o kontakt piotroko@op.pl my budujemy dom też na śląsku okolice Gliwic biorą za całość stan surowy otwarty 50 tys , z deskowaniem dachu mamy 20 stopni kąt nachylenia dachu .Dom jest parterowy. Wylewana też była płyta zbrojona mamy dom bez jednej ściany nośnej w środku .Dom z garażem 160m2 Maja.Robią tak czysto i porządnie , że chciałabym żeby robili również wykończenie Maj Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się