maxima12 Napisano 12 maja 2018 Udostępnij #1 Napisano 12 maja 2018 (edytowany) Witam, mam w ścianie /zgodne z projektem bud./ okno o wymiarach 1,8 x 1,5 . Pytałam w starostwie - wymiana wg wymiarów jest na zgłoszenie tylko, ale - gdybym chciała wstawić je w innym kształcie, zachowując dotychczasowe wymiary otworu okiennego, np. wyższe, a węższe ? W starostwie powiedziano mi, że każda -większa- niż dotychczasowa powierzchnia okna w m2 podpada pod pozwolenie budowlane...Bo jak mi powiedziano - będzie to powiększenie otworu w ścianie.. Przejrzałam oferty i mam taką, ale właśnie nie w wymiarze 1,8 x 1,5 - ale mieści się w m2, jest nawet nieco mniejszy.. Jak to jest prawnie ? Edytowano 12 maja 2018 przez maxima12 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Sławomir Napisano 14 maja 2018 Udostępnij #2 Napisano 14 maja 2018 Ta zmiana to w projekcie czy na żywo? W istniejącym domu okna podwyższyć się raczej nie da (nadproże konstrukcyjne). Link do komentarza
maxima12 Napisano 15 maja 2018 Autor Udostępnij #3 Napisano 15 maja 2018 Na żywo:) ale nadproże górne /dolne też/ nie ulegnie zmianie - nic w konstrukcji budynku Link do komentarza
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 21 maja 2018 Udostępnij #4 Napisano 21 maja 2018 To na czym w końcu ma polegać zmiana? Okno będzie węższe, niższe, czy jeszcze coś innego? Link do komentarza
Budujemy Dom - podstawa domu Napisano 21 maja 2018 Udostępnij #5 Napisano 21 maja 2018 Zdaje się że węższe i wyższe, ale osadzone niżej, bez naruszania nadproża. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się