Pomocnik Napisano 7 maja 2018 #1 Napisano 7 maja 2018 W 12 krokach opisujemy, jak przeprowadzić renowację drewnianych okien. Od czego zacząć, jakie materiały będą nam potrzebne i jakimi narzędziami będziemy się posługiwać? Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/budowlane-abc/remonty-i-modernizacje/a/23288-renowacja-okien-drewnianych-krok-po-kroku
Gość Krzysztoff Napisano 7 maja 2018 #2 Napisano 7 maja 2018 Uważam, że nie ma nic lepszego, niż dobre, estetyczne okna drewniane. Ich konserwacja jest bardzo ważna, dzięki niej nie tracą właściwości, koloru i najważniejszych właściwości.
Gość Dorota Napisano 29 lipca 2019 #3 Napisano 29 lipca 2019 Bardzo rzetelny, konkretny artykuł! Takiej wiedzy potrzebowałam :) Dziekuje Autorze!
Gość pestra Napisano 23 marca 2020 #4 Napisano 23 marca 2020 mam drewno egzotyczne i i tak pomalowałem je Vidaronem. Więc nieprawdą jest to, że konserwacji wymaga tylko te krajowe. Dąb uchodzi za bardzo dobry gatunek i też bym je zabezpieczył chemią przed niszczeniem.
Gość Pan Tomasz Napisano 12 listopada 2020 #5 Napisano 12 listopada 2020 „Mam drewno egzotyczne i pomalowałem je vidaronem. Wiec nieprawda jest to ze tylko te krajowe wymaga konserwacji” No tak skoro tak napisałeś to na pewno tak jest :D tent Twój „argument” nie do pobicia ;D
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 12 listopada 2020 #6 Napisano 12 listopada 2020 Drewno, bez względu na pochodzenie, kiedyś podda się warunkom atmosferycznym, a powłoka będzie wymagała odnowienia. Nic w tym dziwnego. Możliwe, że niektóre gatunki drewna przetrwają dłużej bez renowacji, ale to i tak musi kiedyś nastąpić. Pytanie tylko jest jedno - ile drewno w profilu okiennym ma z drewna? Wygląd - owszem.
Gość nerka Napisano 21 listopada 2020 #7 Napisano 21 listopada 2020 Impregnat naprawdę łatwy w aplikacji, bardzo dobrej jakości. Nie ma żadnego kłopotu z nakładaniem na różnego rodzaju drewno
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się