Chałupniczy sposób na uszczelnienie okien PCV? Jaki środek? Silikon,pianka?
Przez
herbatkowy
w Złota rączka
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Nie nity. Nitonakrętki. Słyszałeś o czymś takim? Wiercisz otwór i wstawiasz w niego nitonakrętkę, do której później wkręcasz śrubę. Ja mam bramę wjazdową, wiszącą na nitonakrętkach wstawionych w kwadratową rurkę, znaczy słupek. Tylko do tego trzeba kupić nitownicę do nitonakrętek, inaczej nie osadzisz nitonakrętki właściwie. Przyda się w domu na pewno. To jest bardzo dobra sprawa. Tylko pamiętaj! Nitonakrętkę należy bezwzględnie nakręcać całą na trzpień!!! Cały gwint nakręcić! Szwagier se nakręcił połowę i zerwał gwint trzpienia. I do wyrzucenia.
-
Przez podczytywacz · Napisano
Te płyty "goowniane" są przymocowane nitami zrywalnymi do jakiejś konstrukcji metalowej... U sąsiada balkonowego jest druga taka płyta, czy widać jakieś metalowe profile? Czy to już jest koniec konstrukcji bariery balkonowej? -
@retrofood akurat o tę żywotność aż tak chyba nie dbam. Strasznie w okna mi naparza słońce i płytki na balkonie też się nagrzewają więc tworzy się niezła fala ciepła tam. A balkon jest na całą długość mieszkania w zasadzie. Taki beznadziejny układ. To znaczy. Fajnie, bo duży balkon, ale oba pokoje mają drzwi balkonowe i przez to zmniejsza się "ustawność" tych pomieszczeń. Ale nie o tym... 1. Zastanawia mnie na co to montować? Nity? To jedyne co mi przychodzi do głowy. Bo jeszcze jak będą miejsca gdzie będzie można dać śrubę i nakrętkę to ok. Ale nie wiem czy nie będę robić otworów w dolnej części balustrady, tam przy płytkach ta pozioma belka. I tak nie będę miał dostępy by coś "nakręcić" 2. I nie powiem. Kusi mnie montaż do tej ścianki działowej 😈 Bo to by w sumie ułatwiło sprawę Ewentualnie jak się za jakiś czas uszkodzi to wymienić na coś trwalszego. Jakiś panel HPL w podobnym kolorze i wtedy na spokojnie na nity zamontować.
-
Budynki o jakim przeznaczeniu? Gospodarka komunalna nie da ci do działki rolnej ani wody ani kanalizy, orlen nie da gazu, energetyka nie da prądu, i tak dalej. Nic tylko budować.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się