Skocz do zawartości

Montaż zlewozmywaka - krok po kroku

Recommended Posts

Gość Czesław
Napisano
Nie pokazano montażu zlewozmywaka naszafkowego o wymiarach 800 × 600 i sposóbu jego zamocowania do szafki. Takie zlewozmywaki też się montuje.
  • 1 rok temu...
Gość AMATOR
Napisano
JA JESTEM AMATOR ALE TO JUŻ PRZESADA. ODPŁYW DO GÓRY??? CZIZYSSS
Napisano

To fakt! Jesteś amator i to niedouczony i bez praktyki... i nawet nie wiesz co to jest syfon i po co jest syfon...

• 1 rok temu...
Gość praktyk
Napisano
i nasuwa się pytanie dlaczego większość producentów zlewozmywaków ma problem ze zrozumieniem prostego problemu - takiego zaprojektowania zlewozmywaka, żeby szafka na której jest umocowany była do użytku, a nie jej zdecydowana większość zajmuje syfon. Przez takie myślenie około 90% zlewozmywaków to zwykły szmelc produkcyjny
Napisano

Jakbyś, praktyku, pogłówkował, to tak zamontowałbyś syfon, żeby nie zajmował większości przestrzeni szafki pod zlewozmywakiem... Jeszcze z dziesięć lat praktyki i zostaniesz PRAKTYKIEM :icon_mrgreen: póki co jesteś gość praktyk :bezradny:

• 2 miesiące temu...
Napisano

Praktycy - jak nie można zmienić zlewu, to zmieńcie syfon. Są już takie montowane na ścianie, oszczędzające miejsce. Są nawet takie BEZ KOLANEK (patrz Smartloc Prevexu). Nie ma co stać w miejscu, nawet syfonowym ;) Udanego montażu!

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Jeśli kogoś bardzo interesuje biznes to na pewno warto wejść na stronę https://ulozonybiznes.pl/ . Ja wszedłem i dużo się dowiedziałem.
    • O dzięki za tak ważne szczegóły wraz z potrzebnymi materiałami. Okno jeszcze tak dodam, że wymiarowo jest za małe, więc otwór ma okolo 1cm szerokości i głębokości 0,5-1cm około w tej chwili i trzy takie miejsca gdzie 1,5 jest. Czyli pianoklej i na koniec fugowanie silikonem w ciągu dalszym tak, czy jednak może akryl? Na zewnątrz zostalo wykończone silikonem i tynkiem. 
    • To trzeba zapianować powtórnie szczelinę  pianoklejem. Rurkę dozującą, wężyk ścisnąć kombinerkami, uformować, żeby wchodził w szczelinę. Rurkę wpychać głęboko  do zatrzymania, wtedy delikatnie wycofywać i dozować piankę. Starać się uzyskać ciągłość pianowania, dozując co kawałek dookoła futryny.   https://allegro.pl/oferta/tytan-60-sekund-szybki-pianoklej-uniwersalny-w-wersji-wezykowej-300ml-17086100860        Nadmiar obciąć drugiego dnia tapeciakiem. Na koniec, na wierzch fuga  silikonowa, najlepsza do wypełniania małych i średnich szczelin. Silikon  Soudal Silirub jest elastyczny, więc dobrze poradzi sobie z ruchami futryn okiennych i drzwiowych.   https://allegro.pl/produkt/soudal-silirub-2-neutralny-silikon-budowlany-i-szklarski-300-ml-bezbarwny-94c1bfd3-3ca1-4a71-8623-3add53c722c9?offerId=17615593030  
    • Czuć powiewy aktualnie  
    • A jest to szczelne, czy nie?
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...