brendy Napisano 15 listopada 2017 Udostępnij #1 Napisano 15 listopada 2017 (edytowany) Witam. Jestem na etapie wykańczania domu , został mi ostatni etap a mianowicie położenie siatki z klejem i tynku silikonowego, mam już tynk cementowo-wapienny więc nie daje styropianu już ,tylko raz siatka + klej i na to cienkowarstwowy silikonowy tynk.Powierzchnia do tynkowania to około 160m ścian, dostałem wycenę od wykonawcy 56zł/m2 na gotowo z materiałem.Dodam jeszcze że wokół domu jeszcze cokół z mozaiki.Czy ta cena jest wysoka?? Edytowano 15 listopada 2017 przez brendy (zobacz historię edycji) 1 Link do komentarza
Gość Napisano 15 listopada 2017 Udostępnij #2 Napisano 15 listopada 2017 Nie znam się na tym, ale napiszę... Masz tynk porządny, więc po co jeszcze siatka i klej ? Wykończyłbym tynkiem ozdobnym i już - chyba... Link do komentarza
Takiowaki Napisano 15 listopada 2017 Udostępnij #3 Napisano 15 listopada 2017 1 godzinę temu, brendy napisał: mam już tynk cementowo-wapienny więc nie daje styropianu już ,tylko raz siatka + klej i na to cienkowarstwowy silikonowy tynk. To stary budynek? Jak to bez styropianu? Jaka ściana? Link do komentarza
Gość Napisano 15 listopada 2017 Udostępnij #4 Napisano 15 listopada 2017 Może być nowy, a ściana jednowarstwowa... chyba... np YTONG ENERGO PLUS... chyba... Link do komentarza
brendy Napisano 16 listopada 2017 Autor Udostępnij #5 Napisano 16 listopada 2017 Panowie, proszę tylko o informację czy cena nie za wysoka ??A ogólnie dom nowy , otynkowany cementowo-wapiennym z różnych przyczyn!Ściana jednowarstwowa z Porotermu 44p+w.Siatka i klej dlatego że są widoczne pęknięcia. Link do komentarza
joks Napisano 16 listopada 2017 Udostępnij #6 Napisano 16 listopada 2017 jeżeli z materiałem jak piszesz to cena ok Link do komentarza
Takiowaki Napisano 16 listopada 2017 Udostępnij #7 Napisano 16 listopada 2017 3 godziny temu, brendy napisał: Panowie, proszę tylko o informację czy cena nie za wysoka Wszystko kwestią faktury. Siatka 2,5 zł /m2 (160g/m2) Klej 4-5 zł / m2 Grunt 3 zł /m2 Tynk silikonowy 14 zł /m2 ( baza, w zależności od ilości pigmentu odpowiednio więcej) Razem w granicach 25 zł. Za metr kwadratowy dla materiału. Robocizna wychodzi około 30zł. Za 40zł kładą ze styropianem. A czy Tobie cena odpowiada, to już kwestia bardziej wykonania, materiałów nie przeskoczysz. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się