Skocz do zawartości

Historia edycji

bajbaga

bajbaga

42 minuty temu, przemooo33 napisał:

Czy to jest jakieś rozwiązanie ? Pod względem elektryczno -sterującym ,nie ma żadnego problemu wszystko jest przygotowane -tylko czy to ma sens pod względem wentylacyjnym ? 

W zasadzie nie ma sensu, bo nie ma wentylacji.

Ale, takie cóś:
0_0_productGfx_98d18c0da5963b1629b211eee

marley_zestaw_do_okapu-001.jpg

Cytat

tylko jeden przepust przez mur powietrza zużytego i doprowadzanego do pomieszczeń

łatwy montaż

odpowiednia do zapotrzebowania  wymiana powietrza

system zapewnia świeże powietrze w pomieszczeniu

OPIS DZIAŁANIA:

W momencie kiedy wentylator nie pracuje, zawory w kanale doprowadzającym i odprowadzającym powietrze są zamknięte.

Podczas gdy korzystamy z wentylatora, powietrze zużyte otwiera zawór i zostaje wyrzucone na zewnątrz budynku. Powstałe w pomieszczeniu podciśnienie otwiera klapę powietrza doprowadzanego do pomieszczenia i wpływa świeże powietrze.

Zaadaptowane/ do adaptacji z podłączenia okapu kuchennego ( https://www.wentylator.co/pl/p/Zestaw-do-okapu-Marley/104 )
kulawe, ale jako tako spełniające Twoje wymagania - ale bez możliwości zastosowania wentylatorów rewersyjnych.

bajbaga

bajbaga

37 minut temu, przemooo33 napisał:

Czy to jest jakieś rozwiązanie ? Pod względem elektryczno -sterującym ,nie ma żadnego problemu wszystko jest przygotowane -tylko czy to ma sens pod względem wentylacyjnym ? 

Ale, takie cóś:

Cytat

tylko jeden przepust przez mur powietrza zużytego i doprowadzanego do pomieszczeń

łatwy montaż

odpowiednia do zapotrzebowania  wymiana powietrza

OPIS DZIAŁANIA:

W momencie kiedy wentylator nie pracuje, zawory w kanale doprowadzającym i odprowadzającym powietrze są zamknięte.

Podczas gdy korzystamy z wentylatora, powietrze zużyte otwiera zawór i zostaje wyrzucone na zewnątrz budynku. Powstałe w pomieszczeniu podciśnienie otwiera klapę powietrza doprowadzanego do pomieszczenia i wpływa świeże powietrze.

Zaadaptowane z podłączenia okapu kuchennego ( https://www.wentylator.co/pl/p/Zestaw-do-okapu-Marley/104 )
kulawe, ale jako tako spełniające Twoje wymagania - ale bez możliwości zastosowania wentylatorów rewersyjnych.

bajbaga

bajbaga

27 minut temu, przemooo33 napisał:

Ale, takie cóś:

Cytat

łatwy montaż

odpowiednia do zapotrzebowania okapu wymiana powietrza

możliwość połączenia wyciągu odprowadzającego opary z systemem kanałów płaskich MARLEY lub z przewodami elastycznymi.

OPIS DZIAŁANIA:

W momencie kiedy wyciąg wentylator nie pracuje, zawory w kanale doprowadzającym i odprowadzającym powietrze są zamknięte.

Zaadaptowane z podłączenia okapu kuchennego ( https://www.wentylator.co/pl/p/Zestaw-do-okapu-Marley/104 )

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• a jednak dam https://www.onet.pl/informacje/newsweek/przez-ponad-dwa-miesiace-stosowalam-post-przerywany-co-poszlo-nie-tak/vbsvfw7,452ad802   akurat dla mnie te argumenty nie są decydujące, bez problemu potrafię wytrzymać nawet kilka dni bez jedzenia... a intensywne życie towarzyskie? to też się da, wiem coś o tym  
    • Gdyby nie zaatakowane mini słoneczniki nigdy bym nie zaczął interesować się Skorkiem .            
    • witam forumowiczów, Załaczam foto zniszczonego zębem czasu dachu, który aktualnie przecieka. Szykuje się do szybkiej reparacji, jednak póki co, nie będzie to pokrycie całości , a jedynie - zabezpieczenie obszaru, który przepuszcza na poddasze wodę. Proszę o informacje jakiego materiał będzie najlepszy? papa wierzchnia termozgrz? izoplast b?  nie mam doświadczenia. jak przygotowac powierznie? dzięki
    • Witam Szukam pomocy przy malowaniem farbą ceramiczną. Malowałem pokój na dwie warstwy. Po wyschnięciu gdy słońce wpada do pokoju to ukazują się takie pasy bardziej matowe, widać to tylko gdy patrzy się na ścianę pod kątem, na wprost tego nie widać. rozprowadzałem farbę wałkiem na ścianie po czym dodatkowo na koniec robiłem ostatni tych wałkiem zawsze od góry do dołu przed namoczeniem wałka i rozpoczęciem dalszego malowania - tak jak było na instrukcji od producenta. Malowałem wałkiem Anza Titex - jednak gdy jechałem od góry do dołu to tak jakby wałek się "puszył" i dlatego jest pasek bardziej matowy.   Jakieś rady co do malowania farbą ceramiczną ? ewentualnie jakieś inne wałki polecacie do tej farby ? Dodam, że mieszkanie jest po słonecznej stronie przez co temperatury w mieszkaniu są wyższe niż zawsze ale to jakoś 25/26 stopni.  
    • Mam. Odkryłem tajemnicę. Jest 1.00 w nocy, wylazlem zbierać opuchlaki z latarką. I wiecie co?   Skorki!   Na moich mini slonecznikach ozdobnych małych dziury w liściach od kilku dni.   Wpadam - a te skorki żrą jak opętane! Pozbierałem, postrząsałem - armia tego - podchodzę do Katalpy - a jakże!. Są. Żrą!   Uzbierałem do słoika moc.   To skorek! Szkodnik pieprzony biega jak oszalały i wyżera dziury! Będę powtarzał zbieranie po nocach. Pozdrawiam.  
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...