Nie bardzo rozumiem roli tych wentylatorów rewersyjnych.
Przy "hermetycznej" spiżarce nie będzie przepływu powietrza wentylacyjnego.
Przy kratce w drzwiach raz będzie zasysać z innych pomieszczeń, a drugi raz nawiewać do pomieszczeń.
Moim zdaniem - rozwiązania są dwa:
1. Kratka w drzwiach (ewentualnie nawiewnik ciśnieniowy) + odpływ kratką wywiewną na zewnątrz.
Odpływ może być grawitacyjny lub wentylatorem wyciągowym sterowanym: timerem, temperaturą, wilgotnością, stężeniem CO2 - do wyboru i koloru.
2. Niezależny obieg wentylacyjny - nawiew i wywiew w "szczelnej" spiżarce.
Też może być grawitacyjny lub z wentylatorem wywiewnym.
Nawiewnik powietrza z zewnątrz, umieszczonym przy podłodze spiżarki np. takim:
"Automat nawiewny o uniwersalnym zastosowaniu. Samoregulujący termostatyczny anemostat talerzowy w najbardziej efektywny sposób łączy w sobie oszczędność energii i ciągłą wentylację. Regulacja wydajności następuje za pomocą czujnika temperatury bez podłączenia elektrycznego. Filtrowane (klasa G 3)."
Ps. Zarówno nawiewniki jak i ewentualne wentylatory, powinny mieć jak najmniejszą wydajność maksymalną - wskazana 30m3/h *(wymagana nie mniej jak 15m3/h)