Usuwać ocieplenie wewnętrzne?
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
I to zmienia sytuację, Dziękuję.
-
@retrofood to artykuł płatny, nadesłany przez firmę https://www.asaj.pl. Nie zauważyłem, że nie ma stosownego oznaczenia, że to artykuł promocyjny. Przepraszam za zamieszanie. Marcin
-
Ta czarna rura (ostatni element) była dołączona do stelaża. Ona nie musi być ustawiona tak jak na zdjęciu, prostopadle w dół. Obróć ją w prawo o 30-45-60* i poprostu wcześniej zamontuj trójnik, tak by dało się ją pod tym kątem podłączyć do instalacji. To czarne kolanko można też zawsze skrócić aby pasowało w odpowiednie miejsce. Tak czy inaczej bez kucia i przeróbki się nie obejdzie.
-
Tak, ta blacha powinna być grubsza i otaczać rurkę w całości poza górą. Zamówiłem kilka sztuk do testów do porównania. Zobaczę, jak będzie leżeć i jaka będzie różnica w temperaturach. Mam też obserwację z kilku ostatnich dni, bo na zewnątrz zrobiło się cieplej - wczoraj było +10*C. Obecnie temperatura na kotle 38*C, na belce zasilającej rozdzielacz 35*C, a podłoga (panele) mają 23-24*C. Skoro podłoga ma taką samą temperaturę zarówno gdy woda w podłodze ma 35*C i 40*C, to nasuwa mi się wniosek, że ten dom jest poprostu tak dziurawy że przy niższej temperaturze zewnętrznej są większe straty ciepła i podłoga się tak nie nagrzewa. Czy to prawidłowy wniosek? Nie wiem.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się