Usuwać ocieplenie wewnętrzne?
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez voyager2550 · Napisano
Wyginamy setki figur, które połączą dolna siatkę stropu z górną. Na pierwszy ogień lecą u-bigle które są montowane na krawędzi stropu po obwodzie. Później kobyłki które są podporą dla górnej siatki. Na koniec wchodzą pręty, które zakończą zbrojenie stropu. Zobaczcie sami! -
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Sceptyk tradycjonalista: Jedno kluczowe pytanie, ile lat firma daje gwarancję na takie rozwiązanie? I czy ktokolwiek uwzględnia wpływ np. gryzoni które uszkadzają izolację? Zastanawia mnie jeszcze po co grzać płytę o grubości 25-30 cm? skoro można wykonać ją w wylewce. Jeszcze na koniec - straty ciepła odbywają się głównie poprzez ściany fundamentowe w przypadku tradycyjnych fundamentów na ławach - kiedy są odpowiednio zaizolowane to mostków termicznych nie ma. Uciekanie ciepła do ziemi? przecież ciepło "idzie" do góry - brzmi to jak chwyt marketingowy. -
Fundament to nie tylko konstrukcja nośna. Jest pierwszy i kluczowy element domu, który w zależności od tego, czy został zaprojektowany i wykonany prawidłowo może być zarówno mostkiem cieplnym, jak i barierą ograniczającą straty energii do gruntu. Z tego względu coraz częściej inwestorzy decydują się na płyty fundamentowe z izolacją termiczną jako alternatywę dla tradycyjnych fundamentów. Ale czy to rzeczywiście się opłaca? Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/stan-surowy/fundamenty-i-piwnice/a/117518-czy-warto-inwestowac-w-plyte-fundamentowa-z-izolacja-termiczna
-
Ja tam znalazłem Wydaje się że to dobrze, co?
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Stefan: Ile gniazd potrzeba w domu i dlaczego nigdy nie jest ich za mało? Chyba Autor miał na myśli coś odwrotnego, że nigdy gniazd nie jest za dużo?
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się