abc Napisano 3 czerwca 2007 #1 Napisano 3 czerwca 2007 Chciałabym kupić działkę, pow. 5000 m2, szer.- 50 m, dł.- 100 m. Problem tylkow tym, że 27 metrów od granicy przebiega przez tę działkę światłowód, którego,jak się dowiedziałam, nie można w przyszłości ruszać. Mam dlatego obawy czywarto kupić te działke ponieważ powierzchnia sama daje możliwości podziału namniejsze ale boję się że okaże się później że nic nie będzie można tam zrobić.Pozwolenie na budowę podobno dostałabym tylko w takim przypadku, że dommusiałby być postawiony na końcu działki, za światłowodem, czyli w tymprzypadku odpada chyba możliwość podziału jej wpoprzek, ponieważ działkaprzednia zostałaby ze światłowodem na samym środku,a poddział na dwie działkiwzdłuż, nie wiem czy nie powstaną za duże "tasiemce". Czy da sie jakośrozsądnie tę działkę w przyszłości rozwiązać aby przyniosła zyski? Poradzcie.
dominik Napisano 5 czerwca 2007 #2 Napisano 5 czerwca 2007 Nie jest napisane jaka to działka. Ale z opisu wynika, że napewno bedzie budowlana. Więc podzielenie w poprzek chyba nie ma tu sensu, bo tylna nie bedzie miała dostepu do drogi(chyba, że ma), albo jeszcze z przedniej zostawisz sobie pasek na drogę do tej tylnej działki.Chyba najlepiej podzielic ją wzdłóż na 2x25m. Nie wiem czy są jakies przepisuy ktore mówia o min. odleglości postawienia budynku od światłowodu, ale raczej watpie. Więc do tego 26metra możnaby postawic dom. Odejmując jeszcze odległość z przodu od drogi. Myslę, że napewno będzie miejsce na dom miedzy droga a światłowodem.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się