Skocz do zawartości

Jak wykonać obróbki bocznych krawędzi dachu?

Recommended Posts

Napisano
Błąd na rysunku obróbki gontu bitumicznego. Krawędź blachy powinna być zawinięta - szczelność ma wynikać z kształtu obróbki a nie zastosowania kleju - proszę popatrzeć jak są wykonane obróbki okien dachowych. Drugo możliwość to obróbki odcinkowe.
  • 3 lata temu...
Napisano
Niby gdzie ma być zawiniętą szczelność wynika z użycia kleju a nie z wywinięcia proszę zapytać sie producenta gontu
  • 8 miesiące temu...
Gość BLASZKINADASZKI.PL
Napisano
Pan Marek z komentarza powyżej niestety myli się, krawędzi wiatrownicy blachy znajdująca się na dachu na którą zostanie położony gont powinna być płaska natomiast stosuje się dwa zabiegi 1 Pod blachę podkładamy 1-2 cienkie paski papy w celu lekkiego jej podniesienia względem powierzchni dachu, aby woda z krawędzi odpływała w stroną środka dachu. 2 Uszczelnienie końcowe gont plus blacha najlepiej uszczelniacz poliuretanowy, kauczukowy ew. bitumiczny. Nie podwijamy blachy pod gontem. Gwarancją szczelności połączenia jest staranne wykonanie lekkiego spadku w stronę środka dachu i dokładne uszczelnienie końcowe gontu.
  • 1 rok temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Można próbować polerowania. Kupić zestaw do regeneracji reflektorów samochodowych (albo szyb) i polerować. Jeśli nie wydrzemy dziury to będzie dobrze. W każdym razie tak czy inaczej, plama zniknie. 
    • Chyba tylko srebrny lakier do karoserii samochodowych, a na to bezbarwny lakier... na chwilę...     Nie, no żartuję...
    • Niestety nic nie da rady. Plamy pozostaną.  Ja kiedyś, dawno temu (jak miałam poprzedni zlewozmywak) kupiłam taki środek Bang - jakiś bardzo mocny i żrący do łazienek chyba.  Też wyżarł mi wtedy plamy na zlewie i nic się z tym nie dało zrobić. Nie, żebym chciała nim myć ten zlewozmywak wtedy (przeczytałam etykietę). Po prostu postawiłam go na zlewie i nie wytarłam - środek był na spodzie butelki i taka właśnie plama została. Owalna    Tak, rozumiem Twoją konsternację  To są stalowe zlewozmywaki - a nie aluminiowe  Ale zrozumieliśmy wszyscy o co autorce wpisu chodzi  
    • W jeszcze innym systemie widziałem na jakimś materiale promocyjnym że zalecali taśmą aluminiową zakleić wycięte rowki - mam tak zrobione na korytarzu, bo trzeba było zagęścić rurki żeby wszystkie mogły dojść do rozdzielacza. Powiem szczerze, że okklejenie tego taśmą praktycznie nic nie dało. Także największe nadzieje w tych radiatorach. Na razie chyba trzeba pogodzić się z tym jak to działa - robiąc kolejne pomieszczenie przetestować radiatory i ew. wrócić do tego pokoju, rozebrać panele, jastrych, przełożyć rurki w radiatory i ponownie ułożyć jastrych i panele jeśli zda to egzamin.
    • Są wyliczenia w tym filmie, w tych tabelach.   https://youtu.be/sRMW3j4c_9o?t=348   To jest przepaść.    
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...