Skocz do zawartości

Historia edycji

bajbaga

bajbaga

Tiiaaa

Aby była wentylacja powietrze musi wlatać, aby mogło wylatać kominem wentylacyjnym.

20 godzin temu, Pomocnik napisał:

Mam w mieszkaniu okna z wywietrznikami, ale muszę je zamykać, bo zimno się przez nie robi. Nie wiem czy to przez to, czy z innego powodu, na oknach skrapla się woda i ścieka strużkami na parapet. Nie przejmowałbym się gdyby tylko trochę czasami, ale leci ta woda non stop. Co robić????

W opisywanym przypadku, powietrze nie wlata, bo zamykane są "wywietrzniki".

Co robić - nie zamykać "wywietrzników" i dokładać więcej do "pieca".

Można też wymienić nawiewniki na np. ciśnieniowe, odpowiednio dobrane (pod względem wydajności) do danego pomieszczenia i mniej dokładać do "pieca".

bajbaga

bajbaga

Tiiaaa

Aby była wentylacja powietrze musi wlatać, aby mogło wylatać kominem wentylacyjnym.

20 godzin temu, Pomocnik napisał:

Mam w mieszkaniu okna z wywietrznikami, ale muszę je zamykać, bo zimno się przez nie robi. Nie wiem czy to przez to, czy z innego powodu, na oknach skrapla się woda i ścieka strużkami na parapet. Nie przejmowałbym się gdyby tylko trochę czasami, ale leci ta woda non stop. Co robić????

W opisywanym przypadku, powietrze nie wlata.

Co robić - nie zamykać "wywietrzników" i dokładać więcej do "pieca".

Można też wymienić nawiewniki na np. ciśnieniowe, odpowiednio dobrane (pod względem wydajności) do danego pomieszczenia i mniej dokładać do "pieca".

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...