humorek89 Napisano 20 grudnia 2016 Udostępnij #1 Napisano 20 grudnia 2016 Witam. Szykuje się do remontu łazienki, w końcu! Szukam dobrego rozwiązania na oświetlenie łazienkowe. Z tego co zdążyłam zauważyć jest to problem nie tylko w mojej łazience ale i znajomych. Mianowicie chodzi o to, że za każdym razem gdy się maluje rano mam złe światło, padają cienie, albo jest za ciemno. Zastanawiam się jakich lamp użyć i gdzie je umiejscowić by mieć dobre światło do malowania, takie by nie padały mi cienie z żadnej strony. Myślałam, że może coś takiego https://www.multilampy.pl/pl/p/Hary-kinkiet-1-punktowy/5467 z jednej i drugiej strony lustra, podoba mi się to, że można regulować w nich położenie światła, co myślicie? Link do komentarza
Gość stach Napisano 20 grudnia 2016 Udostępnij #2 Napisano 20 grudnia 2016 Ta lampa zaprezentowana na zdjęciu ma żarówkę halogenową o mocy 50W!!! Po pierwsze grzeje się, po drugie żre prąd, po trzecie ta żarówka ma stosunkowo niewielką żywotność - wystarczy ? Za podobne pieniądze można kupić oświetlenie ledowe... I faktycznie podobne kinkiety rozmieszczone po obu stronach lustra pozwolą dobrze doświetlić lico do makijażu Link do komentarza
demo Napisano 20 grudnia 2016 Udostępnij #3 Napisano 20 grudnia 2016 (edytowany) Żarówka to nie problem, ta lampa ma podejście na GU-10 więc spokojnie wymieni na np. 6W led, bo takie istnieją w sprzedaży. Edytowano 20 grudnia 2016 przez demo (zobacz historię edycji) Link do komentarza
panpawel32 Napisano 1 marca 2017 Udostępnij #4 Napisano 1 marca 2017 (edytowany) Jeżeli chodzi o lampy polecałbym kinkiety po bokach lustra i centralna lampę , może coś ekskluzywnego z kryształu? tu są ciekawe modele i niedrogie: https://crystalhome.pl/pl/lampy-krysztalowe/7-lampa-krysztalowa-3d-4040-4056282366163.html https://crystalhome.pl/pl/lampy-krysztalowe/1-lampa-krysztalowa-3d-6060-cm-4056282366194.html Edytowano 1 marca 2017 przez panpawel32 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Laura_malena Napisano 24 maja 2017 Udostępnij #5 Napisano 24 maja 2017 Ledy w suficie to dobre rozwiazanie tak aby oświetlić całą łazienkę Link do komentarza
schody24 Napisano 6 lipca 2017 Udostępnij #6 Napisano 6 lipca 2017 Też myślę, że ledy w suficie byłyby dobre. Ja wcześniej miałem w łazience kinkiety, po dwa przy lustrze i rozświetlało tylko miejsca przy lustrze. Link do komentarza
Paulina Mastalerz Napisano 7 lipca 2017 Udostępnij #7 Napisano 7 lipca 2017 u mnie są wiszące lampki - nie polecam. nieco za ciemne, łazienka powinna być mocno i dobrze oświetlona. Poza tym o wiszące czasem można zahaczyć ręką podczas ubierania się co się notorycznie przytrafia mężowi;) Link do komentarza
smertelk Napisano 20 lipca 2017 Udostępnij #8 Napisano 20 lipca 2017 W łazience najlepiej jak ktoś już napisał wyglądają LEDy na suficie. Łatwe w montażu, sporo światłą, i nie trzeba sie męczyć przy czyszczeniu jak z jakimiś lampami ;d Link do komentarza
duda_info Napisano 21 lipca 2017 Udostępnij #9 Napisano 21 lipca 2017 Dnia 20.07.2017 o 12:56, smertelk napisał: W łazience najlepiej jak ktoś już napisał wyglądają LEDy na suficie. Łatwe w montażu, sporo światłą, i nie trzeba sie męczyć przy czyszczeniu jak z jakimiś lampami ;d Popieram. Ledy w suficie chyba najbardziej adekwatne dla łazienki Link do komentarza
Izabela Nowak Napisano 1 sierpnia 2017 Udostępnij #10 Napisano 1 sierpnia 2017 Sama obecnie będę zmieniała oświetlenie LED we własnym mieszkaniu. Oświetlenie LED do łazienki nie jest złym pomysłem szczególnie, że na przykład taśmy LED activejeta dostępne są w różnych wersjach co pozwala na tworzenie kompozycji oświetleniowej nawet w miejscach mocno narażonych na wodę. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się