MrTomo Napisano 22 listopada 2016 Udostępnij #1 Napisano 22 listopada 2016 Co mogło się uszkodzić w mechanizmie zamykania/otwierania okna?Efekt jest taki, że okno pozostało w pozycji uchylnej i nie da się go zamknąć.Klamka obraca się dokoła (w lewo tak samo jak w prawo) i słychać jakby jakaś zapadka przeskakiwała (stukot taki: tyk, tyk, tyk)Zamek jednak tylko lekko drgnie i to wszystko.Nie da się zamknąć okna (a nie jest małe)... Zamka nie da się rozkręcić, bo wkręt jest też od góry i nie dojdę wkrętakiem.Całe okno z zawiasami musiałbym odkręcić tylko czy warto (czy jestem w stanie coś z tym zrobić po rozkręceniu?) Link do komentarza
Sławomir Napisano 23 listopada 2016 Udostępnij #2 Napisano 23 listopada 2016 Wołaj montażystę, może ma "patent" na te konkretne okucia. Sam zamka raczej nie nie naprawisz (części zamienne?) a nawet nie zdemontujesz. Link do komentarza
MrTomo Napisano 26 listopada 2016 Autor Udostępnij #3 Napisano 26 listopada 2016 Cytat Wołaj montażystę, może ma "patent" na te konkretne okucia. Sam zamka raczej nie nie naprawisz (części zamienne?) a nawet nie zdemontujesz. Rozwiń To mnie pocieszyłeś... Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 26 listopada 2016 Udostępnij #4 Napisano 26 listopada 2016 Czarów wielkich nie ma z tymi okuciami.U mnie było tak samo tylko, że klamka nie chciała się obrócić a że okna były na gwarancji zadzwoniłem do producenta i gościu przyjechał, coś grzebnął i okno się zamknęło, trwało to z 5 minut a efekt był taki, że wymienił mi cale okucie. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się