Mitdgart Napisano 28 sierpnia 2016 Udostępnij #1 Napisano 28 sierpnia 2016 Cześć wszystkim.Dostałem takie oto fotografie od znajomej ale sam już chyba namieszałem i nie chcę wyjść na gupka. Tak więc proszę Was o pomoc w identyfikacji (choćby z jakiej to rodziny)... bo te zajęcia chyba opuściłem :( Link do komentarza
Redakcja ZielonyOgrodek.pl Napisano 29 sierpnia 2016 Udostępnij #2 Napisano 29 sierpnia 2016 Czy to zdjęcia zrobione w Polsce, czy może gdzieś za granicą?Z wyglądu przypomina mirt pospolity, jednak w Polsce nie będzie rosnąć w gruncie, gdyż ginie już przy 5 stopniach. 2 Link do komentarza
Mitdgart Napisano 29 sierpnia 2016 Autor Udostępnij #3 Napisano 29 sierpnia 2016 Cytat Czy to zdjęcia zrobione w Polsce, czy może gdzieś za granicą?Z wyglądu przypomina mirt pospolity, jednak w Polsce nie będzie rosnąć w gruncie, gdyż ginie już przy 5 stopniach. Rozwiń Moje przeprosiny. Tak, drzewo rośnie w UK. Widzę, że o tym nie napisałem a tam klimat jest jednak inny, cieplejszy, a -5°C zdarza się tak bardzo rzadko. Jakoś nie pomyślałem aby o tym wspomnieć. Dzięki. Link do komentarza
Redakcja ZielonyOgrodek.pl Napisano 29 sierpnia 2016 Udostępnij #4 Napisano 29 sierpnia 2016 W takim razie mamy już jasność To mirt zwyczajny (Myrtus communis). W Polsce można go uprawiać jako roślinę doniczkową i trzymać w czasie sezonu na tarasie. Zimę jednak musi spędzić w domu. Więcej o jego uprawie Cytat Moje przeprosiny. Tak, drzewo rośnie w UK. Widzę, że o tym nie napisałem a tam klimat jest jednak inny, cieplejszy, a -5°C zdarza się tak bardzo rzadko. Jakoś nie pomyślałem aby o tym wspomnieć. Dzięki. Rozwiń Marnieje już przy plus 5 2 Link do komentarza
Mitdgart Napisano 29 sierpnia 2016 Autor Udostępnij #5 Napisano 29 sierpnia 2016 Cytat W takim razie mamy już jasność To mirt zwyczajny (Myrtus communis). W Polsce można go uprawiać jako roślinę doniczkową i trzymać w czasie sezonu na tarasie. Zimę jednak musi spędzić w domu. Więcej o jego uprawie Rozwiń Dziękuję bardzo Poczytam teraz, postaram się dowiedzieć więcej o tej roślinie i przyznaję, że nie wpadł bym na to. Pozdrawiam. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się