stomka1 Napisano 6 maja 2007 Udostępnij #1 Napisano 6 maja 2007 Witajciewłaśnie zakupiłem projekt APS151 firmy Archi-Projekt i zamierzam rozpocząć budowę. Zapraszam do pisania i kontaktowania się osoby które już budują, wybudowały lub zamierzają budować taki domek.Będziemy mogli wspólnie rozpatrywać kwestie budowy Link do komentarza
Jurek_Z Napisano 7 maja 2007 Udostępnij #2 Napisano 7 maja 2007 Też braliśmy ten projekt pod uwagę ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na APS 88 Link do komentarza
ewcik1 Napisano 23 maja 2007 Udostępnij #3 Napisano 23 maja 2007 My wlasnie wybudowalismy APS151.pozdrawiam Link do komentarza
stomka1 Napisano 26 maja 2007 Autor Udostępnij #4 Napisano 26 maja 2007 Cytat My wlasnie wybudowalismy APS151.pozdrawiam Jeżeli mozesz to napisz mi jakiekie zmiany wprowadzaliście w projekciechodzi mi mianowicie:- z jakiego materiału wybudowaliście, - jaki był strop (projektowy teriva) czy może drewniany "kanadyjski"- jakich zmian ew. dokonaliście (może warto z nich skorzystać)- czy były jakieś problemy których ja ewentualnie dzięki waszej pomocy mógłbym uniknąć- jak zrobiliście "wole oko" na dachu - (zgodnie z projektem czy może jakieś modyfikacje)- czy moglibyście zamieścić lub przesłać mi na @ zdjęcia domu z zewnątrz i np. wnętrzano i wasza ogólna ocena po wybudowaniu będę bardzo Wam wdzięczny za podzielenie sie opiniamipozdrawiamJarek Link do komentarza
gagawo Napisano 12 czerwca 2007 Udostępnij #5 Napisano 12 czerwca 2007 Cytat Witajciewłaśnie zakupiłem projekt APS151 firmy Archi-Projekt i zamierzam rozpocząć budowę. Zapraszam do pisania i kontaktowania się osoby które już budują, wybudowały lub zamierzają budować taki domek.Będziemy mogli wspólnie rozpatrywać kwestie budowy Właśnie kończymy budowę APS 151. pozdrawiam Link do komentarza
stomka1 Napisano 24 czerwca 2007 Autor Udostępnij #6 Napisano 24 czerwca 2007 Cytat Właśnie kończymy budowę APS 151. pozdrawiam witajczy to tajemnica gdzie macie wybudowany ten domek? ja niebawem zaczynam budowę pod warszawą (o ile załatwię formalności na czas) czy ewentualnie mogę liczyć na kontakt i pomoc min. w weryfikacji ilości materiałów itp Link do komentarza
kasia-agata Napisano 26 czerwca 2007 Udostępnij #7 Napisano 26 czerwca 2007 Cytat My wlasnie wybudowalismy APS151.pozdrawiam Witam.Na jakim etapie jesteście?Czy zamieszkaliście już w nim?My mamy w stanie surowym.Czy możliwe byłoby przesłanie paru zdjęć? Cytat Witam.Mamy właśnie APS 151 w stanie surowym.Zmiany jakie wprowadziliśmy to :przesunięcie garażu do tyłu,doprojektowaliśmy absydę i wole oko zamieniliśmy na trójkąt.Pozdrawiam. Link do komentarza
maxim Napisano 2 lipca 2007 Udostępnij #8 Napisano 2 lipca 2007 Witam wszystkich budujących APS 151.W sobotę 30 czerwca zacząłem budowę tego domu - czyli wykopy.W środę lub czwartek zalewam betonem ławy, potem ściany fundamentowe z bloczków betonowych, a ściany konstrukcyjne robię z bloczków z betonu komórkowego białe grubości 42 cm (jednowarstwowe).Postaram sie zamieszczać zdjęcia z budowy.Pozdrawiam wszystkichMariusz z Jarosławia Link do komentarza
stomka1 Napisano 9 września 2007 Autor Udostępnij #9 Napisano 9 września 2007 WITAM WSZYSTKICH JAK POSTęPY W BUDOWIE MOżE KTOś PODZIELI SIę WRAżENIAMI I WSKAZóWKAMI? Link do komentarza
stomka1 Napisano 9 maja 2008 Autor Udostępnij #10 Napisano 9 maja 2008 witam ponownieczy ktoś z Was (zapewne tak) zakończył już stan surowyciekawi mnie bardzo jak zrobiliście sobie wole oko nad wejściemz góry dzięki za informacje i zdjęcia Link do komentarza
stomka1 Napisano 9 maja 2008 Autor Udostępnij #11 Napisano 9 maja 2008 Moja budowa, jezeli ktoś ma swoje zdjęcia to proszę umieszczajcieFundamenty ściany Link do komentarza
maxim Napisano 13 maja 2008 Udostępnij #12 Napisano 13 maja 2008 Przesyłam stronkę ze zdjęciami (z zeszłego roku). Niedługo będą następne.www.marren.w.interia.pl Link do komentarza
dzik Napisano 13 maja 2008 Udostępnij #13 Napisano 13 maja 2008 Cytat Przesyłam stronkę ze zdjęciami (z zeszłego roku). Niedługo będą następne.www.marren.w.interia.pl Chciałem zapytać jak się mieszka w tym domu?? Czy "bawole oko " nad wejściem zostało przez Pana nieco poszerzone? - wydaje mi się że w projekcie jest węższe. Takie jak u Pana bardziej mi się podoba.Pozdrawiam Link do komentarza
maxim Napisano 15 maja 2008 Udostępnij #14 Napisano 15 maja 2008 Cytat Chciałem zapytać jak się mieszka w tym domu?? Czy "bawole oko " nad wejściem zostało przez Pana nieco poszerzone? - wydaje mi się że w projekcie jest węższe. Takie jak u Pana bardziej mi się podoba.Pozdrawiam Jeszcze nie mieszkam, dzisiaj robią u mnie wylewki. Bawole oko jest wykonane wg projektu. Link do komentarza
stomka1 Napisano 18 maja 2008 Autor Udostępnij #15 Napisano 18 maja 2008 Cytat Jeszcze nie mieszkam, dzisiaj robią u mnie wylewki. Bawole oko jest wykonane wg projektu. Cześć Maximczy możesz zamieścić zdjęcia strychu (z rogów) tak aby widać było całą przestrzeńczy zamierzasz je zagospodarować?pozdrawiamJ Link do komentarza
dzik Napisano 13 czerwca 2008 Udostępnij #16 Napisano 13 czerwca 2008 Czy ktoś z Państwa adaptował APS151 na wersję z garażem 2-stanowiskowym? Czy 2000zł (tyle mi zaproponowano za taką zmianę ) to według szanownych forumowiczów przystępna cena?Dziękuję za informację. Link do komentarza
stomka1 Napisano 20 czerwca 2008 Autor Udostępnij #17 Napisano 20 czerwca 2008 Cytat Czy ktoś z Państwa adaptował APS151 na wersję z garażem 2-stanowiskowym? Czy 2000zł (tyle mi zaproponowano za taką zmianę ) to według szanownych forumowiczów przystępna cena?Dziękuję za informację. Trudno powiedzieć ponieważ rozbieżnośc cen w tych kwestiach jest ogromna,dla porówania w warszawe mam projektanta/architekta i kierownika budowy w jednym za ryczałtowo 2200 PLN za kompleksowe prowadzenie inwestycji począwszy od adaptacji projektu , kierowanie budowy i nanoszenie wszystkich nawet najbardziej urozmaiconych zmian.PS. jeżeli zdecydujesz się na zmianę miej pewnośc że osoba adaprująca bardzo dobrze zrobiłą zmiany w więźniepozdrJ Link do komentarza
kamilla32 Napisano 30 czerwca 2008 Udostępnij #18 Napisano 30 czerwca 2008 hej ja też będę budować APS151 jutro odbieram pozwolenie na budowę NARESZCIE!!! jestem ciekawa jak wam sie mieszka.... piszcie do mnie... Maxim twój domek super też taki chcę Link do komentarza
kamilla32 Napisano 30 czerwca 2008 Udostępnij #19 Napisano 30 czerwca 2008 a jak postępy w budowie u ciebie stomka1 ? Link do komentarza
brix Napisano 6 lipca 2008 Udostępnij #20 Napisano 6 lipca 2008 Wersja APS 151 nowa Link do komentarza
stomka1 Napisano 8 lipca 2008 Autor Udostępnij #21 Napisano 8 lipca 2008 Cytat a jak postępy w budowie u ciebie stomka1 ? Witampowoli się buduje, już bliżej niż dalej skończenia stanu surowegow tym tygodniu zaczynają kryć dach, niedługo zamieszczę kolejne zdjęcia Link do komentarza
maxim Napisano 3 września 2008 Udostępnij #22 Napisano 3 września 2008 Witam!U mnie powoli wykończeniówka - płytki, kominek, kostka, potem parkiet. Niedługo będą nastepne zdjęcia na mojej stronce.Nowy kominek... jeszcze nie ukończony. Pozdrawiam. Link do komentarza
stomka1 Napisano 14 września 2008 Autor Udostępnij #23 Napisano 14 września 2008 Cytat Witam!U mnie powoli wykończeniówka - płytki, kominek, kostka, potem parkiet. Niedługo będą nastepne zdjęcia na mojej stronce.Nowy kominek... jeszcze nie ukończony.[attachment=1468:103_0007.JPG] [attachment=1469:103_0014.JPG]Pozdrawiam. no no Maximkominek pierwsza klasa, bardzo mi się podoba ten stylczy masz w nim płaszcz wodnypozdrJarek Link do komentarza
maxim Napisano 16 września 2008 Udostępnij #24 Napisano 16 września 2008 Cytat no no Maximkominek pierwsza klasa, bardzo mi się podoba ten stylczy masz w nim płaszcz wodnypozdrJarek Niestety nie mam płaszcza wodnego, kominek będzie miał charakter wyłącznie rekreacyjny. maxim Link do komentarza
andrzej1 Napisano 17 października 2008 Udostępnij #25 Napisano 17 października 2008 a oto mój aps 151 nieco zmieniony[attachment=1609:IMG_1087.jpg] Link do komentarza
stomka1 Napisano 1 listopada 2008 Autor Udostępnij #26 Napisano 1 listopada 2008 a to nasz domek ze zmienionym wolim okiem , stan z sierpnia, wkrótce zamieszczę aktualne fotki Link do komentarza
maxim Napisano 14 grudnia 2008 Udostępnij #27 Napisano 14 grudnia 2008 Witam po długiej przerwie.U mnie jeszcze trwa wykończeniówka - płytki położone, drzwi zakupione, trwa powoli malowanie wewnątrz.Ostatnio położyłem kostkę na schodach i tarasie (gr. 4 cm) - wygląda dobrze, myślę że lepiej się sprawdzi jak płytki. ...schody z przodui taras z tyłu... Zrobiłem też podbitkę (podsufitkę) pod dachem, zgadnijcie, z czego? A tak prezentuje się w całości, prawie... PozdrawiamMariusz Link do komentarza
kowalik Napisano 1 stycznia 2009 Udostępnij #28 Napisano 1 stycznia 2009 Witam,Ciekawa jestem czym przykryty jest dach, ze zdjęć wnioskuję, ze jest to blachodachówka. Rozmawiałam z gościem od dachów i do tego typu proponował jednak dachówkę ceramiczną ponieważ wtedy będzie to bardziej ekonomiczne ze względu na dużą ilość odpadów blachy. Interesuje mnie również jak rozwiązaliście sprawę ogrzewania domu.Pozdrawiam. Link do komentarza
maxim Napisano 3 stycznia 2009 Udostępnij #29 Napisano 3 stycznia 2009 Cytat Witam,Ciekawa jestem czym przykryty jest dach, ze zdjęć wnioskuję, ze jest to blachodachówka. Rozmawiałam z gościem od dachów i do tego typu proponował jednak dachówkę ceramiczną ponieważ wtedy będzie to bardziej ekonomiczne ze względu na dużą ilość odpadów blachy. Interesuje mnie również jak rozwiązaliście sprawę ogrzewania domu.Pozdrawiam. Witam.Jeśli o mnie chodzi to faktycznie jest blachodachówka. W moim przypadku po wykonaniu całej konstrukcji dachu, przyjechała firma od blachy, pomierzyli wraz z cieślami dach, wrzucili to na kompa, program policzył i odpowiednio "pociął" arkusze. Następnie fabryka przygotowała na podstawie tego odpowiednie arkusze blachy. Na budowie po wyłożeniu dachu blachodachówką okazało się, że zostały jeszcze trzy duże arkusze wszystkie po 2,5 m długie. Po prostu chłopaki układając blachę wykorzystywali tzw. "odpady" (program tego nie robił). Pozostałe arkusze oczywiście oddałem, za blachodachówkę zapłaciłem z 7% VATem, a pozostałe odpady wystarczą na porządną altanę i budę dla psa. Robocizna wyniosła 30 zł/m2. Po przeliczeniu całości wyszło na pewno mniej niż dach ceramiczny (choć ceramika z pewnością będzie wyglądać efektowniej). Jeśli jest kasa to polecam dach z dachówki ceramicznej.maxim Link do komentarza
piotrbb Napisano 13 maja 2009 Udostępnij #30 Napisano 13 maja 2009 Witam wszystkich budujących dom aps151.kupiłem dzisiaj ten projekt,napewno będęmiał wiele pytań .Chciał bym wiedzieć jakie zmiany wykonali ci co są już trochę dalej .czy budowali wszystko tak jak w projekcie .zastanawiam sę czy lepsza będzie ściana zewnetrzna z prothermu 44 tak jak w projekci czy proterhorm 30 z welną mineralną 10cm. Czy ktoś przedluźył sobie dach nad tarasem.cz można dołożyć z przodu kolumny . Link do komentarza
dzik Napisano 8 sierpnia 2009 Udostępnij #31 Napisano 8 sierpnia 2009 Cytat Witam wszystkich budujących dom aps151.kupiłem dzisiaj ten projekt,napewno będęmiał wiele pytań .Chciał bym wiedzieć jakie zmiany wykonali ci co są już trochę dalej .czy budowali wszystko tak jak w projekcie .zastanawiam sę czy lepsza będzie ściana zewnetrzna z prothermu 44 tak jak w projekci czy proterhorm 30 z welną mineralną 10cm. Czy ktoś przedluźył sobie dach nad tarasem.cz można dołożyć z przodu kolumny . Witam, my zaczęliśmy budowę we czwartek (06.08.) Nasz projekt jest nieco zmodyfikowany :-garaż dwustanowiskowy-wykusz w salonieŚciany będą z silki 24 + wełna 12.Długo zastanawialiśmy czy nie zrezygnować z wolego oczka z uwagi na koszt dachu , stanęło jednak na tym że oczko zostanie tylko nieco zmodyfikowane tak aby łagodnie było połączone z resztą dachu (bez wcięcia)Pozdrawiam i powodzenia. Link do komentarza
michal55 Napisano 29 marca 2010 Udostępnij #32 Napisano 29 marca 2010 witamkto z Państwa aktualnie buduje domek według tego projektu ze zmianami- garaż dwustanowiskowy- wykuszCzy może ktoś w Wielkopolsce ma już rozpoczętą budowe?pozdrawiam Link do komentarza
dariuszek11 Napisano 10 września 2013 Udostępnij #33 Napisano 10 września 2013 Witam. Mam pytanie, kto z państwa wybudował dom w okolicach Warszawy bądź Radomia i można by było obejrzeć oraz zadać kilka pytań?Proszę o kontakt jeśli istnieje taka możliwość bozenaw75@o2.pl Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się