Pomocnik Napisano 20 czerwca 2016 Udostępnij #1 Napisano 20 czerwca 2016 Pytanie z formularza ze strony: https://budujemydom.pl/budowlane-abc/poradyWitam serdecznie. Kupiłem od dewelopera mieszkanie z działką. Działa graniczy z inną posesją. Wchwili obecnej postawiony jest płot w odległości 3.30m od ściany z oknami, natomiast do granicy działki od ściany budynku odległość wynosi 4.01m. Sąsiad nie chce przesunięcia płotu do granicy działki. Nadmienię, iż jeszcze nie podpisałem aktu przeglądania własności na mnie. Chciałbym się dowiedzieć czy można wymusić na sąsiedzie i deweloperze przesunięcie płotu zgodnie z granicami? Chciałbym aby były spełnione warunki techniczne. Z góry dziękuję za pomoc Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 20 czerwca 2016 Udostępnij #2 Napisano 20 czerwca 2016 Witam,Płot stoi na Pańskiej działce zatem należy do Pana. Kwestia jego przesunięcia to sprawa między Panem a deweloperem - sąsiad może nie wyrazić zgody na budowę w granicy, wtedy całe ogrodzenie musi znaleźć się na Pańskiej działce przylegając do granicy.Pozdrawiam Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się