qwert Napisano 8 marca 2007 #1 Napisano 8 marca 2007 Proszę o fachową informację odnośnie wykończenia podłogi w kuchni gresem polerowanym.Jest bardzo wiele sprzecznych informacji na ten temat dotyczących:-scieralnosci (wydeptane sciezki, niebezpieczenstwo poślizgu)-podatnosci na zaplamienia (wiadomo jak bywa w kuchni)-wytrzymalosc mechaniczna-zarysowania!!!Na wielu ekspozycjach wystepuje gres polerowany jako kuchenna podloga, ale jak sie ma ekspozycja do codziennego uzytkowania?Prosze o wskazowki "za" i przeciw" oraz wskazanie ktory producent jest warty uwagi.
Redakcja Napisano 8 marca 2007 #2 Napisano 8 marca 2007 Warto przeczytać: Posadzki ceramiczne i kamienne https://budujemydom.pl/wykanczanie/podlogi-i-posadzki/a/31-posadzki-ceramiczne-i-kamienne
paulona Napisano 12 września 2007 #3 Napisano 12 września 2007 Mąż mówi że podłoga ma się podobać a gres polerowany jest trwały nie rysuje się byle czym,śliski tak jak wszelkie gładkie okładziny.Mamy taki 8 lat w łazience ,nie ma śladów zużycia.
Bob-budowniczy Napisano 14 września 2007 #4 Napisano 14 września 2007 Cytat Proszę o fachową informację odnośnie wykończenia podłogi w kuchni gresem polerowanym.Jest bardzo wiele sprzecznych informacji na ten temat dotyczących:-scieralnosci (wydeptane sciezki, niebezpieczenstwo poślizgu)-podatnosci na zaplamienia (wiadomo jak bywa w kuchni)-wytrzymalosc mechaniczna-zarysowania!!!Na wielu ekspozycjach wystepuje gres polerowany jako kuchenna podloga, ale jak sie ma ekspozycja do codziennego uzytkowania?Prosze o wskazowki "za" i przeciw" oraz wskazanie ktory producent jest warty uwagi. Gres polerowany należy traktować tak jak płytki z naturalnego kamienia polerowanego,jest to materiał raczej śliski i plamiący/to znaczy widać plamy jak na każdej gładkiej powierzchni/Raczej z zastosowaniem na ściany.Ale skoro kładzie się kamień w łazienkach i kuchniach za duże pieniądze to czemu nie gres polerowany za mniejsze? Bob
piotrekk Napisano 16 września 2007 #5 Napisano 16 września 2007 Cytat Proszę o fachową informację odnośnie wykończenia podłogi w kuchni gresem polerowanym.Jest bardzo wiele sprzecznych informacji na ten temat dotyczących:-scieralnosci (wydeptane sciezki, niebezpieczenstwo poślizgu)-podatnosci na zaplamienia (wiadomo jak bywa w kuchni)-wytrzymalosc mechaniczna-zarysowania!!!Na wielu ekspozycjach wystepuje gres polerowany jako kuchenna podloga, ale jak sie ma ekspozycja do codziennego uzytkowania?Prosze o wskazowki "za" i przeciw" oraz wskazanie ktory producent jest warty uwagi. witam jedyna, powtarzam JEDYNA wada polerowanego gresu to bardzo jest śliski po rozlaniu wody PRZY DłUGIM KROKU, reszta to same pozytywy aby fuga była jak najmniejsza. pozdr. piotrekk
doktor Napisano 9 listopada 2007 #6 Napisano 9 listopada 2007 Myslę, że minusem jest też to, że skoro jest polerowany po umyciu trzeba również porzadnie wyfroterować - powodzenia !!!!!! Matowe podłogi wystarczy tylko umyć - nie trzeba wycierać i polerować szmatką żeby wyglądał ładnie.
CityMatic Napisano 23 listopada 2007 #7 Napisano 23 listopada 2007 Gres polerowany jest oczywiście bardzo ładny ale tak jak wielu już wspomniało śliski-i tu raczej należało by sie zastanowić.Niewielka ilość wody,płynu czy tłuszczu może spowodować bardzo przykre konsekwencje.Nie na darmo producenci wymyślili płytki anty poślizgowe-bezpieczne przed tego typu zdarzeniami.Myślę ze można by sie zastanowić jeśli oczywiście gust domowników na to pozwoli nad połączeniem np.polerowanego z nie polerowanym...albo dobranie takich płytek które nie tylko estetycznie spełniały by swoją rolę ale i były bezpieczne(szczególnie w tym miejscu)Pozdrawiam
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się