Skocz do zawartości
Róża Ocean Niebo Wiosna Betoniarka Jajoszczypiorny Bruk Wrota Hadesu Purpurowy obłęd Smok
Zaloguj się, aby obserwować  
qwert

Wykończenia podłogi w kuchni gresem polerowanym

Recommended Posts

Proszę o fachową informację odnośnie wykończenia podłogi w kuchni gresem polerowanym.

Jest bardzo wiele sprzecznych informacji na ten temat dotyczących:
-scieralnosci (wydeptane sciezki, niebezpieczenstwo poślizgu)
-podatnosci na zaplamienia (wiadomo jak bywa w kuchni)
-wytrzymalosc mechaniczna
-zarysowania!!!

Na wielu ekspozycjach wystepuje gres polerowany jako kuchenna podloga, ale jak sie ma ekspozycja do codziennego uzytkowania?

Prosze o wskazowki "za" i przeciw" oraz wskazanie ktory producent jest warty uwagi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mąż mówi że podłoga ma się podobać a gres polerowany jest trwały nie rysuje się byle czym,śliski tak jak wszelkie gładkie okładziny.Mamy taki 8 lat w łazience ,nie ma śladów zużycia. icon_smile.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
icon_wink.gif
Cytat

Proszę o fachową informację odnośnie wykończenia podłogi w kuchni gresem polerowanym.

Jest bardzo wiele sprzecznych informacji na ten temat dotyczących:
-scieralnosci (wydeptane sciezki, niebezpieczenstwo poślizgu)
-podatnosci na zaplamienia (wiadomo jak bywa w kuchni)
-wytrzymalosc mechaniczna
-zarysowania!!!

Na wielu ekspozycjach wystepuje gres polerowany jako kuchenna podloga, ale jak sie ma ekspozycja do codziennego uzytkowania?

Prosze o wskazowki "za" i przeciw" oraz wskazanie ktory producent jest warty uwagi.


Gres polerowany należy traktować tak jak płytki z naturalnego kamienia polerowanego,jest to materiał raczej śliski i plamiący/to znaczy widać plamy jak na każdej gładkiej powierzchni/Raczej z zastosowaniem na ściany.Ale skoro kładzie się kamień w łazienkach i kuchniach za duże pieniądze to czemu nie gres polerowany za mniejsze? Bob

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

Proszę o fachową informację odnośnie wykończenia podłogi w kuchni gresem polerowanym.

Jest bardzo wiele sprzecznych informacji na ten temat dotyczących:
-scieralnosci (wydeptane sciezki, niebezpieczenstwo poślizgu)
-podatnosci na zaplamienia (wiadomo jak bywa w kuchni)
-wytrzymalosc mechaniczna
-zarysowania!!!

Na wielu ekspozycjach wystepuje gres polerowany jako kuchenna podloga, ale jak sie ma ekspozycja do codziennego uzytkowania?

Prosze o wskazowki "za" i przeciw" oraz wskazanie ktory producent jest warty uwagi.



witam
jedyna, powtarzam JEDYNA wada polerowanego gresu to bardzo jest śliski po rozlaniu wody PRZY DłUGIM KROKU, reszta to same pozytywy aby fuga była jak najmniejsza. pozdr. piotrekk

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Myslę, że minusem jest też to, że skoro jest polerowany po umyciu trzeba również porzadnie wyfroterować - powodzenia !!!!!! Matowe podłogi wystarczy tylko umyć - nie trzeba wycierać i polerować szmatką żeby wyglądał ładnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gres polerowany jest oczywiście bardzo ładny ale tak jak wielu już wspomniało śliski-i tu raczej należało by sie zastanowić.Niewielka ilość wody,płynu czy tłuszczu może spowodować bardzo przykre konsekwencje.Nie na darmo producenci wymyślili płytki anty poślizgowe-bezpieczne przed tego typu zdarzeniami.
Myślę ze można by sie zastanowić jeśli oczywiście gust domowników na to pozwoli nad połączeniem np.polerowanego z nie polerowanym...albo dobranie takich płytek które nie tylko estetycznie spełniały by swoją rolę ale i były bezpieczne(szczególnie w tym miejscu)
Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×
×
  • Utwórz nowe...