Skocz do zawartości

Impregnacja deski tarasowej

Recommended Posts

Napisano
Witam. Prosze o udzielenie informacji na temat tego:

Mam zaimpregnowane cisnieniowo deske tarasowa ryflowana kolor ciemny i tu moje pytanie czy trzeba impregnowac je jeszcze raz olejem do tarasow z dwoch stron czy wystarczy tylko z tej ktora bedzie widoczna?
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Czyli na zewnętrzną warstwę kupujesz olej do drewna, jakiś tam Vidaron, a impregnat stosujesz tam, gdzie to drewno narażone jest na warunki atmosferyczne. Olej nie ma tak dobrych właściwości zabezpieczających jak impregnat jako taki.
  • 8 miesiące temu...
Napisano
mam pytanie związane z tematem; od bramy do garażu prowadzi kostka brukowa w dwóch pasach. A że mam stare podkłady kolejowe, planuje je przeciąć by miały połowę swojej grubości i użyć je jako krawężniki. Wiem już jak je zamocować (łączniki albo kątowniki) ale myślę jeszcze nad gruntownym zabezpieczeniem m.in. przed gniciem. Jaki byłby najlepszy środek do tego ?
Napisano
czy podkłady to na pewno dobry pomysł? jeśli to takie prawdziwe, to były pewnie impregnowane kreozotem (nazywanym też smołą), a ten wydziela drażniący zapach. Dlatego nie powinno się stosować ich w ogrodach. Choć tak zaimpregnowane napewno wytrzymałyby długie lata bez konserwacji.

Lepiej znaleźć u jakiegos producenta kostki brukowej, betonowe imitacje podkładów.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...