Pomocnik Napisano 30 października 2014 Udostępnij #1 Napisano 30 października 2014 Ania i Krzysiek zdecydowali się na budowę domu pod miastem, bo obliczyli, że będzie kosztowała tyle samo, co dwupokojowe mieszkanie w mieście, które zamierzała kupić ich córka. Obie strony są teraz zadowolone – juniorka z pozostania w wygodnym mieszkaniu rodziców, seniorzy – z nowego podmiejskiego domku wśród zieleni. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/budowlane-abc/reportaze/a/19682-dom-w-cenie-dwoch-pokoi-w-bloku Link do komentarza
Gość Anna Napisano 30 października 2014 Udostępnij #2 Napisano 30 października 2014 Skierował mnie tu link pt."Mały, prosty dom", jednak mały to pojęcie względne. Dla dwojga stałych mieszkańców dom 115 m2 nie wydaje się być małym! Mały to jest dom z projektu Bogusia pracowni Archipelag, mały ale pomieści 4 osobową rodzinę. Wolała bym poczytać o takim domu w cenie dwupokojowego mieszkania, szczególnie że takie mieszkanie na dobrze skomunikowanej prowincji niedaleko mnie kupi się za 120 tyś.zł. Link do komentarza
endzik Napisano 30 października 2014 Udostępnij #3 Napisano 30 października 2014 Artykuł dla mnie nie trafiony bo gdzie koszt działki, dojazdów do pracy itp. ? Link do komentarza
Gość Karol Napisano 15 stycznia 2015 Udostępnij #4 Napisano 15 stycznia 2015 Dom w cenie 2 pokoi za 360 000 no to całkiem sporo, pomijając fakt, że nie wiem gdzie kosztują tyle 2 pokoje... Tak poza tym dom bardzo ładny! Link do komentarza
Barbossa Napisano 15 stycznia 2015 Udostępnij #5 Napisano 15 stycznia 2015 no to niech Ci będzie, że w cenie ok 15m2 garderoby na Złotej 44 w wafce, brzmi lepiej? Link do komentarza
Gość gawel Napisano 15 stycznia 2015 Udostępnij #6 Napisano 15 stycznia 2015 Koszmarnie drogi w utrzymaniu dom dla mnie nie do przyjęcia Link do komentarza
Gość puncek Napisano 22 stycznia 2015 Udostępnij #7 Napisano 22 stycznia 2015 Ile roczne utrzymanie? Śmiech na sali, emeryci co biorą emeryture po 900 zł by musieli nic nie jeść tylko kase ładować w dom. I miał to być dom dla rodziców więc po kiego grzyba pokoje dla córek na poddaszu? Link do komentarza
Gość Eryk Napisano 29 kwietnia 2015 Udostępnij #8 Napisano 29 kwietnia 2015 Autorzy chyba nabijają się z właścicieli takich domów. Pomijają koszt zakupu działki. Niemały. Koszt 900zł miesięcznie za utrzymanie domu plus naprawy i praca osobista wokół niego to chyba nie dla emeryta. A jeżeli dla pracującego, który ma dojeżdżać do pracy to trzeba doliczyć koszty utrzymania samochodu + paliwo lub koszt jazdy komunikacją i czasu dojazdów. A w domu będziemy mieszkać jak będzie ciemno, a właściwie to pilnować bo domy są bardzo często okradane. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się