lukalo Napisano 7 września 2014 Udostępnij #1 Napisano 7 września 2014 (edytowany) WitamChciałbym się upewnić co do rozstawu krokwi.kąt nachylenia dachu ok 32 stopnieprzekrój krokwi 6*14okap który wystaję poza belkę oczepu -56 cmzatem odległość od płatwi kalenicowej do oczepu to niecałe 2 mz jednej strony przymocowałem już krokwie w odległości ok 1 m (w jednym miejscu jest 108cm )-mierzone od środka krokwiPokrycie blachodachówka na łatach 4/6 rozstaw łat co każdą falę (ok 35 cm).czy ten rozstaw krokwii 1 m jest wystarczający???(pytam o część dachu dwuspadową)pozdrawiam wymiarydachu.bmp Edytowano 7 września 2014 przez lukalo (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 7 września 2014 Udostępnij #2 Napisano 7 września 2014 Krokwie powinny rozstawu być około 80-90 cm. Link do komentarza
lukalo Napisano 7 września 2014 Autor Udostępnij #3 Napisano 7 września 2014 Cytat Krokwie powinny rozstawu być około 80-90 cm. Rozwiń Witaj kolegospójrz na post nr 90 https://forum.budujemydom.pl/budowa-szopki-...t=100&st=50to jest ta sama konstrukcja.Założyłem nowy temat bo tam pewnie nikt by mi nie odpowiedział.kąt dachu wyszedł mi 32 stopnie a tam nie podałem kąta a teraz wiem że to ma znaczenie dlatego zadałem pytanie Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 7 września 2014 Udostępnij #4 Napisano 7 września 2014 No to miałeś tam odpowiedź i to z mojej strony.jeżeli nikt mojej wypowiedzi nie zakwestionował to wychodzi na to, że doradziłem dobrze.Odpowiedziałem na post tak jakby z urzędu ale podobnie jak w tamtym temacie wymiarów dachu nie pobierałem więc może taka moja pochopna odpowiedź. Link do komentarza
lukalo Napisano 7 września 2014 Autor Udostępnij #5 Napisano 7 września 2014 Cytat No to miałeś tam odpowiedź i to z mojej strony.jeżeli nikt mojej wypowiedzi nie zakwestionował to wychodzi na to, że doradziłem dobrze.Odpowiedziałem na post tak jakby z urzędu ale podobnie jak w tamtym temacie wymiarów dachu nie pobierałem więc może taka moja pochopna odpowiedź. Rozwiń no to w końcu wg ciebie odpowiadając na moje pytanie to 100 cm jest ok czy powinno być mniej (oczywiście biorąc pod uwage wymiary dachu, kąt, wymiary krokwi)???pozdrawiam Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 7 września 2014 Udostępnij #6 Napisano 7 września 2014 Odpowiadając na Twoje pytanie wg mnie może być rozstaw krokwi 100 cm. Link do komentarza
lukalo Napisano 8 września 2014 Autor Udostępnij #7 Napisano 8 września 2014 Cytat Odpowiadając na Twoje pytanie wg mnie może być rozstaw krokwi 100 cm. Rozwiń dzięki. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się