mazi88 Napisano 22 czerwca 2014 Udostępnij #1 Napisano 22 czerwca 2014 Planuje zrobić sobie siłownię w domu. Rodzi się tutaj problem z dźwiękiem tego przerzucanego żelastwa, którego nie chciałbym aby się roznosił po całym domu. Co możecie polecić aby zniwelować te dźwięki?? Link do komentarza
kalumet Napisano 23 czerwca 2014 Udostępnij #2 Napisano 23 czerwca 2014 kupić obciążenie bitumiczneżeliwne czy metalowe na sztandze zawsze się będą tłukłyna podłogę najlepiej maty gumoweja mam obciążenie żeliwne, toczone i bitumicznenajczęściej używam bitumicznego, bo mi się to nie trzaska Link do komentarza
mazi88 Napisano 25 czerwca 2014 Autor Udostępnij #3 Napisano 25 czerwca 2014 rozumiem że taki zabieg przy ciężarkach i obciążeniach. ale chodzi mi o samo pomieszczenie. Np na ściany podłogę co położyć Link do komentarza
kalumet Napisano 25 czerwca 2014 Udostępnij #4 Napisano 25 czerwca 2014 ale po co wyciszać ścianyjak już musisz to korek Link do komentarza
mazi88 Napisano 25 czerwca 2014 Autor Udostępnij #5 Napisano 25 czerwca 2014 a po co po domu ma się rozchodzić dźwięk przerzucanego żelastwa. Link do komentarza
kalumet Napisano 25 czerwca 2014 Udostępnij #6 Napisano 25 czerwca 2014 u mnie muza podczas ćwiczenia jest głośniejsza niż hałas żelastwa Link do komentarza
mazi88 Napisano 15 lipca 2014 Autor Udostępnij #7 Napisano 15 lipca 2014 i właśnie chodzi mi o taką sytuację z muzyką po co mam zagłuszać spokój domowników. Link do komentarza
monari Napisano 19 września 2014 Udostępnij #8 Napisano 19 września 2014 Mazi, ja wygłuszyłam klub fitness wełna mineralną aku-płytą . Tak to cacko nazywa się. Teraz nie mam problemów z sąsiadami. Link do komentarza
mazi88 Napisano 20 września 2014 Autor Udostępnij #9 Napisano 20 września 2014 jak grubą warstwę położyłeś?? Link do komentarza
Annamast88 Napisano 21 września 2014 Udostępnij #10 Napisano 21 września 2014 my właśnie taki pomieszczenie wyciszaliśmy aku płytą i zdecydowanie robi różnicę Link do komentarza
hipcia99 Napisano 22 września 2014 Udostępnij #11 Napisano 22 września 2014 mąż mojej koleżanki też wyciszał aku płytą czy coś takiego i potwierdzam, że jest różnica, on się tłukł straszliwie dlatego żona kazała mu albo wynosić się na normalną siłownię albo coś z tym zrobić no i póki co jest spokój, nawet my normalnie możemy pogadać bo się słyszymy także chyba chlopaki wyżej dobrze radzą ;) Link do komentarza
mazi88 Napisano 22 września 2014 Autor Udostępnij #12 Napisano 22 września 2014 ponowie pytanie ile trzeba położyć tej aku płyty aby dała zadowalające efekty?? Link do komentarza
Eksperci Isover Napisano 23 września 2014 Udostępnij #13 Napisano 23 września 2014 Cytat ponowie pytanie ile trzeba położyć tej aku płyty aby dała zadowalające efekty?? Dzień dobry,Aku-Płyta dostępna jest w płytach o grubości 50, 75 oraz 100 mm, co odpowiada standardowemu rozstawowi profili systemów suchej zabudowy. Grubość wełny należy dobrać własnie do rozstawu profili. Osobiście rekomendowałbym grubość ścianki 12,5 cm oraz wypełnienie Aku-Płytą 10 cm. Pozdrawiam,Paweł Stefański____________________Online Ekspert ISOVER Link do komentarza
mazi88 Napisano 24 września 2014 Autor Udostępnij #14 Napisano 24 września 2014 to w sumie najgrubszą trzeba wybraća są jakieś współczynniki przenikalności dźwięku podane na różnych grubościach wełny?? Link do komentarza
monari Napisano 26 września 2014 Udostępnij #15 Napisano 26 września 2014 Cytat jak grubą warstwę położyłeś?? U mnie wystarczyło 7,5cm , ale to zależy od grubości ścian . Link do komentarza
Eksperci Isover Napisano 30 września 2014 Udostępnij #16 Napisano 30 września 2014 Cytat a są jakieś współczynniki przenikalności dźwięku podane na różnych grubościach wełny?? Niestety nie ma takich współczynników, ponieważ wartości wskaźników izolacyjności akustycznej podaje się dla całej przegrody nie zaś dla samej wełny.Zachęcam do zapoznania się z obszernymi materiałami dotyczącymi izolacyjności akustycznej:http://www.isover.pl/content/download/604/..._2013_light.pdfW razie dodatkowych pytań, jestem do dyspozycji.Pozdrawiam,Paweł Stefański____________________Online Ekspert ISOVER Link do komentarza
Annamast88 Napisano 15 października 2014 Udostępnij #17 Napisano 15 października 2014 chcemy wyciszyc sciane miedzy pokojami zeby nie bylo slychac rozmow jaka płytę użyć? Link do komentarza
Eksperci Isover Napisano 15 października 2014 Udostępnij #18 Napisano 15 października 2014 Cytat chcemy wyciszyc sciane miedzy pokojami zeby nie bylo slychac rozmow jaka płytę użyć? Witam,Pani Anno, mogę doradzić to samo co wyżej, czyli AKu-Płytę. Sama izolacja nie jest jednak gwarantem skutecznej izolacji akustycznej, bardzo ważne jest prawidłowe wykonania całej konstrukcji.Poniżej podaję link do Aku-Płyty:http://www.isover.pl/Nasza-oferta/Aku-PlytaW razie dodatkowych pytań, jestem do dyspozycji.Pozdrawiam,Paweł Stefański____________________Online Ekspert ISOVER Link do komentarza
vip42 Napisano 15 października 2014 Udostępnij #19 Napisano 15 października 2014 a z czego masz ścianę? Link do komentarza
bajbaga Napisano 15 października 2014 Udostępnij #20 Napisano 15 października 2014 Cytat chcemy wyciszyc sciane miedzy pokojami zeby nie bylo slychac rozmow jaka płytę użyć? Najlepiej od strony emisji dźwięku, wyłożyć ścianę miękkim materiałem. Doskonała jest wykładzina korkowa, ale droga. Niezłym substytutem jest podkład celulozowy (wygłuszający) pod panele.Przykryć to można płytami. Link do komentarza
Annamast88 Napisano 6 listopada 2014 Udostępnij #21 Napisano 6 listopada 2014 dzięki wielkie za propozycję, już położyłam aku płytę, pozdrawiam Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się