marek staniucha Napisano 13 lutego 2014 Udostępnij #1 Napisano 13 lutego 2014 (edytowany) Mam pytanie do osób z Katowic bądź okolicznej aglomeracji, które kupowały ostatnio projekt domu jednorodzinnego. Dajcie kilka wskazówek, czym powinniśmy się kierować szukając odpowiedniego biura architektonicznego? Niestety w Katowicach mieszkamy dopiero od jakiegoś czasu i żaden z tutejszych znajomych nie jest niestety w stanie niczego polecić. Wiadomo, istnieje dosyć dużo firm, które mają ładne projekty - mamy z żoną nawet kilka upatrzonych, ale nie chcielibyśmy kupić niczego z czym później będą problemy. Mamy taki przykład z rodziny, gdzie ze względu na wybór nieodpowiedniego projektu borykają się teraz z wieloma problemami. Edytowano 13 lutego 2014 przez marek staniucha (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Roland34 Napisano 13 lutego 2014 Udostępnij #2 Napisano 13 lutego 2014 Cytat Mam pytanie do osób z Katowic bądź okolicznej aglomeracji, które kupowały ostatnio projekt domu jednorodzinnego. Dajcie kilka wskazówek, czym powinniśmy się kierować szukając odpowiedniego biura architektonicznego? Niestety w Katowicach mieszkamy dopiero od jakiegoś czasu i żaden z tutejszych znajomych nie jest niestety w stanie niczego polecić. Wiadomo, istnieje dosyć dużo firm, które mają ładne projekty - mamy z żoną nawet kilka upatrzonych, ale nie chcielibyśmy kupić niczego z czym później będą problemy. Mamy taki przykład z rodziny, gdzie ze względu na wybór nieodpowiedniego projektu borykają się teraz z wieloma problemami. Przed budową też sugerowałem się bardziej wizualnie wyborem projektu,nie interesowała mnie zbytnio funkcjonalność nie wspominając o rzeczach ważnych bynajmniej takich jak koszt skomplikowanej więźby dachowej albo ceny dachówkii pokrycia dachu.Na moje szczęście znajomy,który budował wcześniej dom polecił mi biuro architektoniczne z którego korzystał.Dopiero tam wyjaśnili mi,że wybieram jak dla mnie za duży metraż,poza tym koszty budowy projektu,który brałem pod uwagę nie będą niskie. Link do komentarza
kawuel Napisano 13 lutego 2014 Udostępnij #3 Napisano 13 lutego 2014 myślę tak samo, też poradziłbym na skorzystaniu z pomocy architekta i sprawdzeniu co w ogóle możesz wybudować na swojej działce, a dopiero potem brać pod uwagę kwestie wizualne... Link do komentarza
marek staniucha Napisano 14 lutego 2014 Autor Udostępnij #4 Napisano 14 lutego 2014 Roland dasz mi może namiar na to biuro? Link do komentarza
coolibeer Napisano 14 lutego 2014 Udostępnij #5 Napisano 14 lutego 2014 Panie Marku przede wszystkim zasięgnąć opinii polecających ale nie jednej tylko kilku osób albo poczytać w internecie. Link do komentarza
Roland34 Napisano 14 lutego 2014 Udostępnij #6 Napisano 14 lutego 2014 Cytat Roland dasz mi może namiar na to biuro? Zgadzam się z cooliber.A jeśli chodzi o biuro to jest na Mikołowskiej w takim piętrowym budynku z czerwonej klinkierówki. Dokładnego adresu nie pamiętam,nazywa się Duda czy jakoś tak,sprawdź sobie w sieci. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się