Pomocnik Napisano 6 lutego 2014 #1 Napisano 6 lutego 2014 Jesteśmy zadowoleni z pokrycia, ale mniej z orynnowania. W słońcu i na mrozie rynny po prostu hałasują – strzelają, pykają. Ich praca powoduje, że na złączkach wyskakują z mocowania, powodując nieszczelności. Musimy je na nowo wpinać. - mówią Edyta i Jarek, Członkowie Klubu Budujących Dom, którzy układali dach 5 lat temu. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/stan-surowy/dachy-i-rynny/a/18355-zle-dobrane-rynny-halasuja-strzelaja-i-pykaja
Gość wojteczek29 Napisano 6 lutego 2014 #2 Napisano 6 lutego 2014 Witam,czy można prosić o namiar na firmę, która układała pokrycie dachowe?
Gość stach Napisano 6 lutego 2014 #3 Napisano 6 lutego 2014 Cytuję: "Na naszym dachu śnieg topnieje najszybciej"Nie jestem przekonany, że jest to pozytywny argument, potwierdzający dobre wykonanie dachu, szczególnie izolacji poddasza
bajbaga Napisano 6 lutego 2014 #4 Napisano 6 lutego 2014 Prawie czarny dach, blacha - no nie wiem ......
Jani_63 Napisano 6 lutego 2014 #5 Napisano 6 lutego 2014 No nie wiem.Dla mnie ten dach nie ma 36 stopni nachylenia, a przy takim kącie jaki ma (bliżej 20-25stopni) zimą wpływ promieni słonecznych dojść mizerny raczej jest.
Mistrz Jan Napisano 7 lutego 2014 #6 Napisano 7 lutego 2014 Złączka nie na prawa się wypiąć. Źle docięli rynnę. Jak uchwyty są nierówno to może trzeszczeć. Jan
Gość stach Napisano 7 lutego 2014 #7 Napisano 7 lutego 2014 Cytat Prawie czarny dach, blacha - no nie wiem ...... No ale jak zasypany śniegiem, to jest biały, a jak nie ciągnie ciepła z budynku to powinien dość długo być właśnie biały Cytat przy takim kącie jaki ma (bliżej 20-25stopni) zimą wpływ promieni słonecznych dojść mizerny raczej jest. Tym bardziej - dłużej powinien być biały
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się