Pomocnik Napisano 26 stycznia 2014 Udostępnij #1 Napisano 26 stycznia 2014 Wybierając rodzaj zaprawy tynkarskiej, sposób jej nakładania oraz fakturę, warto wziąć pod uwagę to, w jakiej okolicy znajduje się remontowany budynek, by odnowiona elewacja przez długi czas wyglądała dobrze i nie wymagała częstego mycia. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/stan-surowy/elewacje-domow/a/18347-jaki-tynk-na-ocieplenie-domu Link do komentarza
Gość wykonawca z Wrocławia Napisano 26 stycznia 2014 Udostępnij #2 Napisano 26 stycznia 2014 pół roku temu kolega po fachu namówił mnie na tynk akrylowy (pełnej nazwy nie pamiętam), bardzo fajnie się go aplikuje. Lepiej zaplacic kilka złotych wiecej i miec pewnosc efektu. Ja w 95% wykonuje baranka, ludzie sie boją kornika... Link do komentarza
Gość janusz Napisano 20 kwietnia 2015 Udostępnij #3 Napisano 20 kwietnia 2015 ja równiez, tak jak zalecaja w artykule, wybrałem tynk silikatowy TT 20 foveo tech, który zawiera preparaty ograniczające rozwój grzybów, pleśni i alg na powierzchni tynku. Link do komentarza
kamil11 Napisano 20 kwietnia 2015 Udostępnij #4 Napisano 20 kwietnia 2015 polecam również ten tynk silikatowy TT 20 foveo tech Link do komentarza
Gość TomekM. Napisano 7 marca 2016 Udostępnij #5 Napisano 7 marca 2016 Dobrą elewację można zrobić tylko wtedy, gdy właściwy rodzaj tynku dostosujemy do potrzeb konkretnego budynku. Jego właściciel nie tylko powinien brać pod uwagę aspekt ekonomiczny i wizualny, czyli wybór nie powinien polegać jedynie na wyborze koloru, faktury (np. baranek, kornik) czy wielkości uziarnienia (np. 1,5, 2 mm itd.). Tylko w głównej mierze powinien skupić się na jego właściwościach Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się