Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Dziękuję, ale pomysłowość jest powielona. Znaczy skopiowana. Od siebie samego, żeby nie było. Sterownik temperaturowy pierwszy raz zastosowałem w domu córki, którym się opiekuję (córka w Anglii). Nikt w nim póki co nie mieszka, a przecież są zimy, natomiast dom ma nowa instalacje wodną, więc kuchnia, łazienka i toaleta nie mają prawa zamarznąć. Mógłbym wprawdzie w nim palic, ale to teoria. Palić aby można w nim było przebywać nie ma sensu, bo to koszty. Palić aby nie zamarzło? To trzeba by siedzieć w zimnie. Codziennie. I pewnie chorować co kilka dni. Dlatego postawiłem w nim nagrzewnicę (2000 watów) sterowaną właśnie odpowiednim termostatem. Załącza się dopiero przy spadku temperatury do plus 2,0 stopnia. A wyłącza przy plus 2,9 stopnia. Efekty są takie, że za poprzednią zimę zapłaciłem coś około 80 (osiemdziesiąt) PLN, natomiast ta była droższa, coś około 350 PLN. Za CAŁĄ zimę. No i śniegu nie musiałem usuwać ze ścieżek. Owszem, słonce mi pomagało, bo okno kuchenne jest od południa, więc często pomieszczenia nagrzewały się same, ale przecież trochę nocy z dużymi mrozami jednak było. Automatyka prosta, tania, a zaoszczędziła mi mnóstwo trudu i kasy też.
-
To znaczy u Ciebie nic nie zakwitnie przez cały rok???
-
Przez podczytywacz · Napisano
Nie zaśmiecam... dbam raczej o przejrzystość wątku... -
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Piter: Od 12 lat mam roboty tej marki w ogrodzie. Jakość koszenia jest nieporównywalna z innymi, do tego super serwis i zawsze fajne nowości. Polecajka leci! -
Wszystko jest potrzebne, to premedytacja! Sam zacznij myśleć. Ustaw zwijanie. Nie dyktuj komuś, co ma robić. Nie zaśmiecaj wątku!
-
-
Popularne tematy