[K] Kupię przyczepkę do przewozu łódki
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Waldemar Tkaczyk: Szanowny Panie Januszu, Serdecznie Panu gratuluję wspaniałego artykułu, obejmujący najważniejsze elementy procesu inwestycyjnego, do uzyskania Pozwolenia na budowę lub tylko zgłoszenia. Jako inżynier budowlany z uprawnieniami projektowymi i wykonawczymi, od wielu lat czytam mnóstwo artykułów na w/w temat. Pierwszy raz spotkałem się z tak czytelnym, jasno napisanym, profesjonalnym i merytorycznym artykułem, z wyeksponowaniem w sposób jasny i czytelny, często zawiłych i niezrozumiałych przepisów prawa budowlanego, dla przeciętnego Kowalskiego. SUPER ! Jeszcze raz GRATULUJĘ !!! Życzę dużo zdrowia i satysfakcji. Redakcja zapewne się cieszy, że wyłowiła taką "perłę". Serdecznie pozdrawiam. Z należnym szacunkiem, Waldemar Tkaczyk emerytowany inż. bud. i znawca prawa budowlanego. Ps. Nie, nie jestem znajomym :-) Szanownego Pana Janusza Wernera. Musiałem to napisać, bo ten artykuł mnie urzekł - jest wybitny. -
Ta część przewodnika dla inwestora rozpoczynającego budowę domu ma pomóc w przygotowaniu się do tego przedsięwzięcia. Inwestor znajdzie tu odpowiedzi na pytania dotyczące wyboru działki i projektu domu. Oraz informacje o przepisach prawa budowlanego, którym podlega proces budowy. Warto się z nimi zapoznać, bo poprzedni rząd zapowiadał istotne zmiany, np. możliwość budowy domów dowolnej wielkości bez pozwolenia. Było o nich bardzo głośno, ale ostatecznie tych przepisów nie przyjęto. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/budowlane-abc/budowa-krok-po-kroku/a/109218-jakie-zmiany-w-prawie-budowlanym-czekaja-nas-w-2024-roku
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Iga: Wygląda na łatwe w montażu- czy ktoś z Was miał już okazję korzystać z tego urządzenia? Jakie są Wasze wrażenia? -
BioModule to innowacyjny produkt firmy JFC Polska, który jako pierwszy na polskim rynku posiada oznakowanie CE. Umożliwia on przekształcenie istniejącego zbiornika bezodpływowego lub osadnika gnilnego w efektywną przydomową oczyszczalnię ścieków, redukując koszty eksploatacji i eliminując potrzebę częstego wywozu nieczystości. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/woda-i-kanalizacja/aktualnosci/113232-nowosc-na-rynku-biomodule-pierwszy-biologiczny-modul-z-oznakowaniem-ce-do-budowy-oczyszczalni-w-istniejacym-zbiorniku
-
A i owszem, tak jest w porządku. Podklejenie zawieszki eliminuje jakieś wahania rolety, stabilizuje ją, na przykład podczas otwierania czy zamykania okiem. Ja sobie wyobraziłem, że taśma dwustronna jest zamiast. Bo producent dopuszcza taki sposób mocowania na oknie, poprzez klejenie. Ale odradzam. Już kilka razy, szczególnie w kuchni, naciąłem się na różne haczyki czy inne mocowania klejone. To się odklei po tygodniu, po miesiącu, a bez obciążenia potrafi nawet po roku. I odpadnie samo, pod wpływem ziemskiej grawitacji. Dlatego samo klejenie na dwustronną klejkę nie jest żadnym sposobem mocowania. Ja to używam do mocowania elementów zabawek w pudełku. gdzie rozklejenie nikomu i niczemu nie zagraża.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się