beamari Napisano 19 września 2013 Udostępnij #1 Napisano 19 września 2013 Mój kominek ma już siedem lat. Ogrzewam nim połowę domu. Dotąd zajmował się nim mąż, teraz gdy go zabrakło nie mam pojęcia jak go konserwować i czyścić. Kominiarz w rozmowie telefonicznej spytał o wyczystkę. Tu czegoś takiego nie ma obejrzałam dokładnie. Dom nie jest podpiwniczony, więc komin nie schodzi niżej. Z zewnątrz budynku też nie ma żadnego dojścia. Czy tak może być? Czy to bezpieczne? Błagam, tylko nie traktujcie mnie jak idiotkę, nie każdy musi się na tym znać. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 19 września 2013 Udostępnij #2 Napisano 19 września 2013 Zgodnie z przepisami jest formalny obowiązek okresowej kontroli i czyszczenia kanałów dymowych przynajmniej dwa razy do roku, zatem po prostu trzeba zaprosić kominiarza, który również oceni prawidłowość podłączenia kominka. 1 Link do komentarza
beamari Napisano 19 września 2013 Autor Udostępnij #3 Napisano 19 września 2013 Cytat Zgodnie z przepisami jest formalny obowiązek okresowej kontroli i czyszczenia kanałów dymowych przynajmniej dwa razy do roku, zatem po prostu trzeba zaprosić kominiarza, który również oceni prawidłowość podłączenia kominka. Dziękuję za szybką odpowiedź. Kominiarz ma się pojawić jeszcze w tym tygodniu. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się