zmenczony Napisano 13 września 2013 Udostępnij #1 Napisano 13 września 2013 Witam. Chcę wykonać klamry w kształcie mocno rozciągniętego U z pręta żebrowanego fi 12. Nie mam możliwości gięcia na gorącoa na zimno wychodzi zbyt duży promień .Czy mogę dospawać do zasadniczego pręta prostopadłe odcinki? Mam możliwość spawania metodą MAG i TIG . Pozdrawiam Pietruś Link do komentarza
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 13 września 2013 Udostępnij #2 Napisano 13 września 2013 Cytat Witam. Chcę wykonać klamry w kształcie mocno rozciągniętego U z pręta żebrowanego fi 12. Nie mam możliwości gięcia na gorącoa na zimno wychodzi zbyt duży promień .Czy mogę dospawać do zasadniczego pręta prostopadłe odcinki? Mam możliwość spawania metodą MAG i TIG . Pozdrawiam Pietruś Rozwiń jaki ma być rozmiar tego U ????? Link do komentarza
Barbossa Napisano 13 września 2013 Udostępnij #3 Napisano 13 września 2013 a ja bym się zapytał - do czego to ma służyć?i czy wedle jakiegoś projektu (jakiego?)swoją drogą porządna giętarka robi to bez problemu, gorzej gdy na kolanie Link do komentarza
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 13 września 2013 Udostępnij #4 Napisano 13 września 2013 Cytat a ja bym się zapytał - do czego to ma służyć?i czy wedle jakiegoś projektu (jakiego?) Rozwiń i zaraz musisz próbować mnie poprawiać pytam o średnicę tego Ubo Cytat swoją drogą porządna giętarka robi to bez problemu, gorzej gdy na kolanie Rozwiń właśnie przypuszczam że koledze wiedzy w tym zakresie zabrakło Link do komentarza
Barbossa Napisano 13 września 2013 Udostępnij #5 Napisano 13 września 2013 no dobra dobra Link do komentarza
zmenczony Napisano 13 września 2013 Autor Udostępnij #6 Napisano 13 września 2013 (edytowany) Witam Wymiary to 550-750 x 100. Potrzebne do zszycia pękniętej ściany. Żeby nie było pęknięć w miejscu gięcia r powinno wynosić więcej niż 4d. W renowacjach zabytków stosują takie klamry gięte i przekuwane na gorąco. Ja niestety nie mam takiej możliwości, stąd moje pytanie do "wiedzących". Pozdrawiam Pietruś Edytowano 13 września 2013 przez zmenczony (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 13 września 2013 Udostępnij #7 Napisano 13 września 2013 A czym je dotychczas giąłeś?Czy o takie cos Ci chodzi? Link do komentarza
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 14 września 2013 Udostępnij #8 Napisano 14 września 2013 (edytowany) znaczy przekombinowane na allegro masz 400 ze stali zbrojeniowej za 4,99kurna chce Ci się kombinować ????inne firmy mają ze stali narzędziowejhasło klamra budowlanaeditprzy tych zadaniach upierałbym się co do jednorodności materiału - czyli bez spawu Edytowano 14 września 2013 przez MTW Orle (zobacz historię edycji) Link do komentarza
zmenczony Napisano 14 września 2013 Autor Udostępnij #9 Napisano 14 września 2013 Witam Dziękuję za opinie i podpowiedzi. Temat można zamknąć. Link do komentarza
retrofood Napisano 16 września 2013 Udostępnij #10 Napisano 16 września 2013 Cytat przy tych zadaniach upierałbym się co do jednorodności materiału - czyli bez spawu Rozwiń Zdecydowanie!A jeżeli spaw to tylko z kontrolnym prześwietlaniem każdego spawu.Tu nie może być przypadkow. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się