moudy Napisano 26 lipca 2013 #1 Napisano 26 lipca 2013 (edytowany) Witam mam pytanie czy najpierw powinno się montować ościeżnice czy drzwi czy płyte gipsowąbo obok futryny okazało się że pod błazerią była dziura i którą trzeba załtać płyta gipsową i nie wiem co najpierw montować ościeżnice czy tą płyte i czy to ma jakieś znaczenie.Wnęka w ścianie jest obok futryny. Co pierwsza ta ościeżnica czy ta płyta gipsowa Edytowano 26 lipca 2013 przez moudy (zobacz historię edycji)
Gość stach Napisano 26 lipca 2013 #2 Napisano 26 lipca 2013 Cytat Witam mam pytanie czy najpierw powinno się montować ościeżnice czy drzwi czy płyte gipsowąbo obok futryny okazało się że pod błazerią była dziura i którą trzeba załtać płyta gipsową i nie wiem co najpierw montować ościeżnice czy tą płyte i czy to ma jakieś znaczenie.Wnęka w ścianie jest obok futryny. Co pierwsza ta ościeżnica czy ta płyta gipsowa Wykończ najpierw na gotowo ściany, połataj - jak piszesz - wszystkie "dziury" (co to za dziura? po jakimś otworze drzwiowym, czy po gniazdku elektrycznym?), a na końcu myśl o montowaniu ościeżnicy
moudy Napisano 26 lipca 2013 Autor #3 Napisano 26 lipca 2013 Tzn to jest blok betonowe ściany i chce połozyć płyte gipsową czy najpierw zamontować ościeżnice przed założeniem płyt gipsowych co po o to mi chodzi a ddziura to już nie problem
finlandia Napisano 29 lipca 2013 #4 Napisano 29 lipca 2013 Cytat Tzn to jest blok betonowe ściany i chce połozyć płyte gipsową czy najpierw zamontować ościeżnice przed założeniem płyt gipsowych co po o to mi chodzi a ddziura to już nie problem Teoretycznie wszystkie ościeżnice zawierają w instrukcji stwierdzenie, że montuje się je po wszystkich pracach wykonczeniowch. Codzi glownie o wilgoc ktora moze miec zly wplyw na okliene.Praktycznie - jak wcisniesz tam plyte, kiedy juz bedzie stala oscieznica? To przecież będzie karkołomne:)
Oknobyt Napisano 9 stycznia 2014 #5 Napisano 9 stycznia 2014 Dokładnie jak powyżej,najpierw prace wykończeniowe a następnie ośnieżnice zgodnie z instrukcja. Zresztą każdy producent właśnie tak zaleca.
theme Napisano 25 kwietnia 2014 #6 Napisano 25 kwietnia 2014 Cytat Teoretycznie wszystkie ościeżnice zawierają w instrukcji stwierdzenie, że montuje się je po wszystkich pracach wykonczeniowch... Praktycznie nie spotkałem się z producentem, który odważyłby się nie mieć tego zapisu w instrukcji bądź karcie gwarancyjnej.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się