mariuszek471 Napisano 3 czerwca 2013 Udostępnij #1 Napisano 3 czerwca 2013 Witam serdecznie chciał bym obniżyć w pokoju na poddaszu sufit i zastanawiam się czy zastosować aluminiowe profile i do tego płyty kartonowo gipsowe czy też zastosować ceowniki z łatami i do tego płyty kartonowo gipsowe. Ale tu się pojawiają problemy bo strop jest w kiepskim stanie technicznym i przecieka gdyż jest nieszczelny dach co zastosować i wykonać żeby nie było widać później efektu przeciekania. Wiadomo większość napisze że przełożyć dach ale to jest za duży koszt i zarazem budynek zabytkowy Link do komentarza
eko-m2 Napisano 3 czerwca 2013 Udostępnij #2 Napisano 3 czerwca 2013 Cytat Witam serdecznie chciał bym obniżyć w pokoju na poddaszu sufit i zastanawiam się czy zastosować aluminiowe profile i do tego płyty kartonowo gipsowe czy też zastosować ceowniki z łatami i do tego płyty kartonowo gipsowe. Ale tu się pojawiają problemy bo strop jest w kiepskim stanie technicznym i przecieka gdyż jest nieszczelny dach co zastosować i wykonać żeby nie było widać później efektu przeciekania. Wiadomo większość napisze że przełożyć dach ale to jest za duży koszt i zarazem budynek zabytkowy Myślę, że rozwiązaniem może być zastosowanie płynnej powłoki ochronnej (Liquid Rubber) - 5 litrów to koszt ok 200-250,00zł. Pozdrawiam,Eko-m2 Link do komentarza
coolibeer Napisano 3 czerwca 2013 Udostępnij #3 Napisano 3 czerwca 2013 (edytowany) Jak już załatasz cieknący/przeciekający strop to polecam profile aluminiowe +KG Edytowano 3 czerwca 2013 przez coolibeer (zobacz historię edycji) Link do komentarza
mariuszek471 Napisano 4 czerwca 2013 Autor Udostępnij #4 Napisano 4 czerwca 2013 Cytat Myślę, że rozwiązaniem może być zastosowanie płynnej powłoki ochronnej (Liquid Rubber) - 5 litrów to koszt ok 200-250,00zł. Pozdrawiam,Eko-m2 Mój błąd bo zapomniałem dodać iż dach jest pokryty dachówką Link do komentarza
arturobr Napisano 26 czerwca 2013 Udostępnij #5 Napisano 26 czerwca 2013 Nie masz możliwości choćby w najprostszy sposób naprawić tego przecieku, szkoda inwestować jak ma Ci to zamakać. Kiedyś robiłem taki strop z płyty OSB, ale to było pomieszczenie raczej gospodarcze. Link do komentarza
kam_il Napisano 1 lipca 2013 Udostępnij #6 Napisano 1 lipca 2013 Cytat Witam serdecznie chciał bym obniżyć w pokoju na poddaszu sufit i zastanawiam się czy zastosować aluminiowe profile i do tego płyty kartonowo gipsowe czy też zastosować ceowniki z łatami i do tego płyty kartonowo gipsowe. Ale tu się pojawiają problemy bo strop jest w kiepskim stanie technicznym i przecieka gdyż jest nieszczelny dach co zastosować i wykonać żeby nie było widać później efektu przeciekania. Wiadomo większość napisze że przełożyć dach ale to jest za duży koszt i zarazem budynek zabytkowy Na podwieszanym suficie będzie bardzo widać przecieki (jeżeli tam dojdą) więc nie ma sensu nic robić zanim się nie załata. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się