kit29 Napisano 20 maja 2013 Udostępnij #1 Napisano 20 maja 2013 Witam jestem tu pierwszy raz mam pytanie odnośnie całkowitej powierzchni dachu projektu PRYMUS (link poniżej), według projektu jest : 257,84 m2 kupiłem ten projekt jestem w trakcie budowy stan surowy , pytam dlatego że jestem na etapie wyceny przez firmę dekarską która stwierdziła że ten dach jest wielospadowy i że wyjdzie około 300 m2 realnej powierzchni dachu,więc się zastanawiam czy to możliwe czy po prostu próbują mnie naciągnąć na wycenie za metr robocizny która wynosi 85zł za m2 i różnica w cenie będzie znaczna pomiędzy 257,84m2 projekt i ich 300m2 dodam ze cena jest z Więźbą. Z góry dziękuje. Link PRYMUS Link do komentarza
Draagon Napisano 20 maja 2013 Udostępnij #2 Napisano 20 maja 2013 Nie napisałeś czym kryjesz - a odpady muszą być - ten dach z całą pewnością nie jest dwuspadowy.Jeżeli masz wątpliwości - to prześlij ten projekt do innych wykonawców np za pośrednictwem oferia.pl Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 20 maja 2013 Udostępnij #3 Napisano 20 maja 2013 Dwu spadowy to raczej to on nie jest jak słusznie zauważył to draagon.Jest to kawał dachu i zapewne nie należy on do tanich (kopertowy a w dodatku te lukarny) a potencjalnych miejsc do przeciekania jest mnóstwo i musi być bardzo dobry fachowiec aby taki dach zrobić "bez pudła". Tak na oko to trudno ocenić między 257 a 300 m2,ja bym obstawiał na te około 300m2. Link do komentarza
kit29 Napisano 21 maja 2013 Autor Udostępnij #4 Napisano 21 maja 2013 Dach jest wielospadowy z lukernami dachowka ceramiczna koramic lakierowana z polyskiem dziekuje za pomoc. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 21 maja 2013 Udostępnij #5 Napisano 21 maja 2013 Cytat Dach jest wielospadowy z lukernami dachowka ceramiczna koramic lakierowana z polyskiem dziekuje za pomoc. Rozwiń Raczej szkliwiona a nie lakierowana Link do komentarza
Mistrz Jan Napisano 22 maja 2013 Udostępnij #6 Napisano 22 maja 2013 Weź kogoś kto potrafi obliczyć pole trójkąta i trapezu , zapłać ze 200 zł to będziesz miał pewność. A masz zgodzone z metra ( tanio).Przy tak połamanym dachu pełne deskowanie i papa bardzo wskazane. Radziłbym Ci zmienić położenie komina w koszu (co za debilny projektant , scyzoryk się otwiera ) Jan. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się