Rafał Machnacki Napisano 27 marca 2013 Udostępnij #1 Napisano 27 marca 2013 (edytowany) WitamDrodzy forumowicze mam takie pytanie, mam 2 piony wentylacyjne, jeden z kuchni a drugi z łazienki na parterze. Oba piony są z pustaków wentylacyjnych..Jak zakończyc te piony ponad dachem?A) murowane kanały wentylacyjne, wyprowadzone ponad dach i zakończone nasadami kominowymi. czy może:B) murowane kanały wentylacyjne wyprowadzone do dachu a dalej, ponad dach zakończone kominkiem wentylacyjnym!Rys.1 przedstawia pion wentylacyjny, który będzie wyprowadzony ponad dach. Rys.2 zakończenie pionu wentylacyjnego ponad dachem np. takim kominkiem wentylacyjnym!Chodzi mi o opinie użytkowników forum którzy mają taki system wentylacji w domu i jak się on sprawdza? Czy takie zakończenie pionu wentylacyjnego "kominkiem wentylacyjnym" poradzi sobie z odbiorem pary wodnej z kuchni i łazienki???Z góry dziękuję Edytowano 27 marca 2013 przez Rafał Machnacki (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Barbossa Napisano 27 marca 2013 Udostępnij #2 Napisano 27 marca 2013 moim zdaniem ta idea po prawej to pomysł szatanaa ten kominek to co najwyżej wentylacja rury od kopysprzedawanie tego jako zakończenie kanałów wentylacji pomieszczeń to kantowanie klientów Link do komentarza
bajbaga Napisano 28 marca 2013 Udostępnij #3 Napisano 28 marca 2013 Już nie wspominając, że takie rozwiązanie nie jest zgodne z przepisami. Pionów wentylacyjnych, wentylacji grawitacyjnej, nie wolno łączyć - nigdy i nigdzie. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się