Olica Napisano 10 listopada 2006 Udostępnij #1 Napisano 10 listopada 2006 Witam forumowiczów!Jestem tu nowa i prawdę mówiąc jeszcze zielona jak szczypiorek na wiosnę. Chciałabym się od Was dowiedzieć z jakimi realnie kosztami należy się liczyć: przyłącze energetyczne, gazowe, wodne. Tych informacji nie udało mi się wyłuskać w internecie a w naszej okolicy działki zwykle mają 50-100 m do najblizszego źródła zasilania.pozdrawiam Olica Link do komentarza
Redakcja Napisano 10 listopada 2006 Udostępnij #2 Napisano 10 listopada 2006 Artykuł w temacie przyłączy: Przyłącza wodno-kanalizacyjne, gazowe, do sieci elektroenergetycznej Link do komentarza
Sylwia Napisano 10 listopada 2006 Udostępnij #3 Napisano 10 listopada 2006 Przyłącze wodne wyszło mnie ok. 3500 + 3300 za wpisowe do spółki wodociągowej ( ale to wszędzie jest inaczej) odlegość 100m., kanalizacja nas nie dotyczy ale ceny jakie nam podawano to ok. 100zł za metr, prąd mieliśmy blisko ( sąsiednia działka) 2300zł, gaz nie wiem bo nie mam Link do komentarza
maja Napisano 5 lutego 2007 Udostępnij #4 Napisano 5 lutego 2007 na slasku kolo gliwic wode na dzialce prad 110 1 kw netto potrzebuje22,7 kwi oczyszczalnia przydomowa to nasz koszt Link do komentarza
marsio18 Napisano 23 sierpnia 2007 Udostępnij #5 Napisano 23 sierpnia 2007 Od razu moje pytanie-stwierdzenie: lepsza działka uzbrojona...?? Link do komentarza
bieszczady Napisano 24 października 2007 Udostępnij #6 Napisano 24 października 2007 Chciałam takie pytanie o koszty przyłączy zadać. I już nie muszę, link pozwolił mi obliczyć wstępne koszty. Będzie ciasno ale media muszę doprowdzić.Co za ile to był dobry pomysł. I nie zawsze można taką uzbrojoną działke zakupić w wymarzonej przez nas okolicy. Link do komentarza
Elektron Napisano 11 kwietnia 2008 Udostępnij #7 Napisano 11 kwietnia 2008 Cytat Chciałam takie pytanie o koszty przyłączy zadać. I już nie muszę, link pozwolił mi obliczyć wstępne koszty. Będzie ciasno ale media muszę doprowdzić.Co za ile to był dobry pomysł. I nie zawsze można taką uzbrojoną działke zakupić w wymarzonej przez nas okolicy. W małopolsce:Gaz- około 1000zł za rozpoczęte pierwsze 5 metrów. Następne 5 metrów około 30zł.Prąd- 11kW 1600zł. Odległość od słupa nie ma znaczenia. Nie ważne czy będzie to 5 czy 100 metrów płacisz tylko za "kilowaty". Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się