Pomocnik Napisano 15 listopada 2012 Udostępnij #1 Napisano 15 listopada 2012 Budowę altany najlepiej zaplanować przed urządzeniem ogrodu. Najkorzystniej, jeśli jest ona uwzględniona w projekcie ogrodu. Wtedy będziemy mieć jasność, gdzie poprowadzić ścieżki, zasiać trawę i posadzić rośliny. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wokol-domu/ogrod/a/11743-budowa-altany-ogrodowej-krok-po-kroku Link do komentarza
Gość Topi Napisano 15 listopada 2012 Udostępnij #2 Napisano 15 listopada 2012 wyczerpujący temat tekst, muszę przyznać. przy swoim pierwszym podejściu do altany pominęliśmy wspomniana "warstwę separacyjno-filtracyjną z geowłókniny" - było wesoło;) kolejny projekt już robiliśmy ściśle wedle wytycznych. jeszcze raz gratuluje dobrego artykułu!:). Link do komentarza
darful Napisano 15 listopada 2012 Udostępnij #3 Napisano 15 listopada 2012 Teraz można zaplanować projekt,a wiosną ruszyć z pracami Link do komentarza
Gość Mazik Napisano 26 lutego 2014 Udostępnij #4 Napisano 26 lutego 2014 Prawidłowo zaplanowana i zbudowana altana to wspaniała dekoracja ogrodu i miejsce wypoczynkowe, którym można cieszyć się przez długie lata. Link do komentarza
Gość domek Napisano 25 maja 2014 Udostępnij #5 Napisano 25 maja 2014 dobrze opisane a jak zrobic z pawilonu o Kdachem Link do komentarza
Gość domek Napisano 25 maja 2014 Udostępnij #6 Napisano 25 maja 2014 interesuje mnie dach na altanie ogrodowej zplyt on jest ciezszy od desek -pozdrawiam. Link do komentarza
Gość Patrycja Napisano 2 lipca 2014 Udostępnij #7 Napisano 2 lipca 2014 A co sądzicie o namiocie zamiast altany? Myślicie że jest to dobre rozwiązanie? Link do komentarza
NOTO Napisano 2 lipca 2014 Udostępnij #8 Napisano 2 lipca 2014 Namiot - To raczej nie dodaje uroku ogrodowi - moja opinia. Altana najlepiej aby miała sporo naturalnych elementów, bez furkoczących, skrzypiących elementów. I aby podczas porządnego deszcze ze spokojem dalej w niej odpoczywać. Link do komentarza
demo Napisano 2 lipca 2014 Udostępnij #9 Napisano 2 lipca 2014 Strasznie paskudne te altany i jakoś nigdy nie czułem potrzeby posiadania takiego staromodnego paskudztwa na działce.Przed słońcem chronią mnie sosny, a przed deszczem duży rozkładany parasol.Jednak jak sięgnę pamięcią wstecz ( jakieś 20 lat), nie przypominam sobie bym kiedyś siedział w deszczu na dworze. Więc myślę że dachy tych altanek raczej mają służyć jako ochrona przed słońcem, nie deszczem.Sąsiad wybudował se tyż altankę, taką bardziej prostokątną, wypisz wymaluj wygląda jak boks dla konia.No dobra, dość o tych budkach bo teraz to modne są żagle a nie jakieś paskudy wyglądające niektóre jak powiększone klatki dla papugi, he he .http://olx.pl/oferta/zagiel-przeciwslonecz...19-ID5870B.htmlFajowe, chyba wypierniczę paryzol i np, coś takiego se pierdyknę.A tu większy wypas:http://www.velasolis.pl/index.php?option=c...ne&Itemid=9 Link do komentarza
NOTO Napisano 7 lipca 2014 Udostępnij #10 Napisano 7 lipca 2014 Stałe zadaszenie ma ten plus że można pod nim trzymać meble drewniane z poduszkami i nie trzeba tego chować przed każdym deszczem. To jest dla mnie główny plus.Parasol na deszcz kiedy jeszcze jest wietrzna pogoda to niezbyt dobry pomysł. Mam taki wiem czym to grozi ... Link do komentarza
Gość Karola Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij #11 Napisano 17 listopada 2020 Gdy altana już gotowa, nie należy zapominać o jej odpowiedniej ochronie przed zimą! Zastanawiacie sie, jak to zrobic- a przede wszystkim czym? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się