-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przecież one same się grzeją. oczywiście, wtedy gdy produkują prąd. A pod śniegiem nie wyprodukują, więc się nie grzeją. Ale. Ale są przeważnie pochyłe i gładkie (na powierzchni jest szyba). Śnieg się z nich sam zsuwa bardzo łatwo. Ja w zimie jak grabiami trochę śniegu zrzuciłem przed południem (bo nocami padał prawie systematycznie), to do nocy dużo z pozostałego śniegu się topiło. Bo już jakiś prąd płynął i warstewka wody powstawała. Niestety, widzę na dachach, że w wielu miejscach panele są zamontowane źle. Panele dolne są wyżej niż górne i na krawędzi pomiędzy nimi tworzy się mini schodek, który doskonale uniemożliwia zsuwanie się śniegu. To miejsce jest po dniu zalodzone i w nocy to tak zamarznie, że trzeba by odkuwać młotkiem. I za to instalatorzy powinni dostawać po rzyci. I to grubo dostawać. Bo przy sprytnie zamontowanych panelach śnieg zsuwa się szybko. Sam. U mnie tak jest, że sie sam zsuwa, jednak zatrzymuje się na rynnie. I tu mam problem. Na razie (jeszcze) rynnę dostaję z drabiny, ale już mnie nie bardzo nogi niosą po szczeblach. Rzucić kable grzejne to nie problem, jednak problemem jest cień, który kable rzucają na strukturę panela. On bardzo nie lubi cienia. Stare panele wypalały sie w miejscu zacienionym, nowym wprawdzie struktura już się nie wypala, ale całkiem obojętne to nie jest. sprawność mocno maleje. I tak najskuteczniejszą i najprostszą metodą jest odpowiednie nachylenie (przy 45 stopniach śnieg niedługo poleży) i bezschodkowy montaż.
-
Dokładnie tak
-
No to stare dzieje jak dla mnie. Tak samo jak kiedyś na każde auto osobowe mówiło się taksówka. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Przez podczytywacz · Napisano
To nie są naleciałości niemieckie... raczej FIRMOWE... Dawniej instalowane piecyki były przede wszystkim jednego producenta - firmy JUNKERS... I tak zostało... -
Ale co, za dużo energii zużyłem przy tej okazji? Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się