Xeo Napisano 10 maja 2012 #1 Napisano 10 maja 2012 (edytowany) Witam, otóż mam problem. Mam 15 lat i narobiłem sobie problemów.Oto moja historia: Cytat Otwieram zamrażalnik w poszukiwaniu lodów. Znalazłem je. Niefortunnie wyciągając pudełko 3l lodów z zamrażalnika, urywam niedawno sklejone drzwiczki.One po prostu... się rozpadły! Na trzy części...Ok, nie panikuj, nic się nie stało. Idź do wujka i pożycz klej.Mam już Super Glue, teraz czas na klejenie...O nie! Skleiłem sobie palce, a dwie krople kleju rozlały się na blacie. Tylko spokojnie, wytrę je mokrą szmatą.Nie da się wytrzeć całości. 0_oWołam wujka...Drzwiczki sklejone, ale wujek twierdzi, że smuga na blacie zostanie, a mama wraca ok. 16:00!Mam przerąbane! Najważniejsze jest to, żeby dowiedzieć się jak to zrobić zanim mama przyjdzie. No wiecie, załagodzić sytuację.Ja się na tym nie znam, a nie chcę pogorszyć sprawy.Proszę o pomoc w usunięciu zacieku. Edytowano 10 maja 2012 przez Xeo (zobacz historię edycji)
Sławomir Napisano 10 maja 2012 #2 Napisano 10 maja 2012 To się szykuj na pokutę, bo tego kleju nie zmyjesz żadnym specyfikiem z blatu.
Xeo Napisano 10 maja 2012 Autor #3 Napisano 10 maja 2012 (edytowany) Aha. A nie ma jakiegoś innego rozwiązania, bez specyfików? Edytowano 10 maja 2012 przez Xeo (zobacz historię edycji)
Xeo Napisano 10 maja 2012 Autor #4 Napisano 10 maja 2012 Cytat To się szykuj na pokutę, bo tego kleju nie zmyjesz żadnym specyfikiem z blatu. Ok, rozumiem. Ale możesz mi powiedzieć jak zmyć klej z palców?
Barbossa Napisano 10 maja 2012 #5 Napisano 10 maja 2012 rozpuszczalniki do cyjanoakrylów istniejąale nie usuniesz z blatu bez śladu, może delikatnie pocierając (np nasączonym wacikiem, patyczkiem do uszu), ale zostanie zmatowione pole, może wypolerować z paluchów samo zlezie, albo pumex w dłoń i robisz doopę niemowlaka
mamerta Napisano 16 czerwca 2012 #6 Napisano 16 czerwca 2012 Współczuję, ale i podziwiam odpowiedzialność 15 latka.
Xeo Napisano 16 czerwca 2012 Autor #7 Napisano 16 czerwca 2012 Były spore kłopoty, ale tego, już tak nie widać.Dziękuje za pomoc i w ogóle.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się