mefisto123 Napisano 9 maja 2012 #1 Napisano 9 maja 2012 (edytowany) Czy można położyć hydroizolacje na płycie OSB a następnie ułożyć płytki ? Edytowano 10 maja 2012 przez mefisto123 (zobacz historię edycji)
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 10 maja 2012 #2 Napisano 10 maja 2012 Zależy o jaką hydroizolację chodzi. Do tego celu nadaje się jedynie tzw. płynna folia zapewniająca przyczepność do podłoża jak i do zaprawy klejowej.
Gość gawel Napisano 10 maja 2012 #3 Napisano 10 maja 2012 Cytat Czy można położyć hydroizolacje na płycie OSB a następnie ułożyć płytki ? Tak mam i polecam Sikabond T jest to jako podkład , klej i fuga mam tym balkon zrobimy w kanadyjczyku lezy na tym gres
Irbis Strzecharstwo Napisano 10 maja 2012 #4 Napisano 10 maja 2012 (edytowany) Cytat Tak mam i polecam Sikabond T jest to jako podkład , klej i fuga mam tym balkon zrobimy w kanadyjczyku lezy na tym gres Jeśli można spytać: jakie masz warstwy? To znaczy np:- konstrukcja drewniana- płyta osb (grubość ... ) przykręcana na wkręty - izolacja przeciwwilgociowa ...- podkład wyrównawczy ....- klej ...- gresJeśli dokładnie takie... to chyba bałbym się jednak pracy drewnianej konstrukcji... choc zależy też jaka to konstrukcja :-) Edytowano 10 maja 2012 przez Irbis Strzecharstwo (zobacz historię edycji)
Gość gawel Napisano 10 maja 2012 #5 Napisano 10 maja 2012 można jedna płytamasa wyrównawcza2 płyta juz ze spadkiem lekkimwarstwa sikabond smarowana packąok 2mmna to packą zebata tez sika i na to kilnkier z cersanitufugowane tez sikajest to niezniszczalne nic nie odpada z tym ze upiornie sie kladzie wszelkie zbrudzenia trzeba na biezaco uzuwac rospuszczalnikiem
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się