Pomocnik Napisano 23 lutego 2012 Udostępnij #1 Napisano 23 lutego 2012 Ukształtowanie terenu wpływa nie tylko na koszt budowy domu. Może również narzucać pewne rozwiązania architektoniczne i konstrukcyjne, które niekoniecznie muszą odpowiadać inwestorowi. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/budowlane-abc/dzialka/a/549-czy-korzystniejsza-jest-dzialka-plaska-czy-nierowna Link do komentarza
Gość KASIA Napisano 23 lutego 2012 Udostępnij #2 Napisano 23 lutego 2012 WITAM.Mam duży problem.Kupiliśmy z mężem dużą działkę,ładnie rozmieszczoną tyle że jest duży defekt.Jest mocno zagłebiona w teren,ponieważ aż około 120cm od poziomu drogi.Błagam czy znajdzie sie ktoś kto mi doradzi jak wybudować dom na takiej działce,jakimi metodami,tak żeby jak najbardziej zminimalizować koszty budowy?!!!Pomóżcie... Link do komentarza
Afrodytaa Napisano 23 lutego 2012 Udostępnij #3 Napisano 23 lutego 2012 Cytat WITAM.Mam duży problem.Kupiliśmy z mężem dużą działkę,ładnie rozmieszczoną tyle że jest duży defekt.Jest mocno zagłebiona w teren,ponieważ aż około 120cm od poziomu drogi.Błagam czy znajdzie sie ktoś kto mi doradzi jak wybudować dom na takiej działce,jakimi metodami,tak żeby jak najbardziej zminimalizować koszty budowy?!!!Pomóżcie... Najprościej byłoby "dosypać"gruntu.Można też, tak jak ja, zrobić podpiwniczenie. Jedno i drugie łączy się z kosztami i to nie małymi. Chyba, że ktoś bedzie budował i będzie miał nadmiar ziemi to reklama "przyjmę ziemię, NIE GRUZ" Link do komentarza
kasia25 Napisano 24 lutego 2012 Udostępnij #4 Napisano 24 lutego 2012 Cytat Najprościej byłoby "dosypać"gruntu.Można też, tak jak ja, zrobić podpiwniczenie. Jedno i drugie łączy się z kosztami i to nie małymi. Chyba, że ktoś bedzie budował i będzie miał nadmiar ziemi to reklama "przyjmę ziemię, NIE GRUZ" Witaj.A które rozwiąznie byłoby prostsze?Moja działka ma 24 ary i było by skąd nawieżć trochę ziemi,tylko że nie wiem ile wtedy się czeka żeby ruszyć z budową?!Bo słyszałam że ziemia musi sie dobrze osiąść,a ty nie orientujesz sie jak długo to trwa?bojest też taka opcja że można wylewać fundamenty na takiej jaka jest,zrobić na 2 metry "podmurówkę" i wtedy dosypywać rownać,tylko czy to nie mija się z celem?Naprawdę nie wiem już co robić? Link do komentarza
bobiczek Napisano 24 lutego 2012 Udostępnij #5 Napisano 24 lutego 2012 Cytat Witaj.A które rozwiąznie byłoby prostsze?Moja działka ma 24 ary i było by skąd nawieżć trochę ziemi,tylko że nie wiem ile wtedy się czeka żeby ruszyć z budową?!Bo słyszałam że ziemia musi sie dobrze osiąść,a ty nie orientujesz sie jak długo to trwa?bojest też taka opcja że można wylewać fundamenty na takiej jaka jest,zrobić na 2 metry "podmurówkę" i wtedy dosypywać rownać,tylko czy to nie mija się z celem?Naprawdę nie wiem już co robić? do sklepu na promocje....i tam są hostessyi doradzą na pewno.... Cytat Najprościej byłoby "dosypać"gruntu.Można też, tak jak ja, zrobić podpiwniczenie. Jedno i drugie łączy się z kosztami i to nie małymi. Chyba, że ktoś bedzie budował i będzie miał nadmiar ziemi to reklama "przyjmę ziemię, NIE GRUZ" daj się , daj...poduścić Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się