kalumet Napisano 8 lutego 2012 #1 Napisano 8 lutego 2012 myślę nad zakupem wilgotnościomierza aby sprawdzać czy kupuję faktycznie sezonowane drewno do kominkaczy ktoś korzysta z takiego miernika i może polecić jakiś konkretny czy kupić najtańszy jak znajdę?nie chcę jakiegoś badziewia ale i żeby cena mnie nie zabiła
Gość mhtyl Napisano 8 lutego 2012 #2 Napisano 8 lutego 2012 A nie lepiej kupić drzewo,pociąć,porąbać i niech sobie poleży po wiatą z rok a najlepiej dwa ,wtedy będziesz miał w 100% pewność,że drzewo dobrze jest wysezonowane i nie potrzebny do tego żaden przyrząd
kalumet Napisano 9 lutego 2012 Autor #3 Napisano 9 lutego 2012 Cytat A nie lepiej kupić drzewo,pociąć,porąbać i niech sobie poleży po wiatą z rok a najlepiej dwa ,wtedy będziesz miał w 100% pewność,że drzewo dobrze jest wysezonowane i nie potrzebny do tego żaden przyrząd taki mam zamiarale skończyło mi się już suche drewnoa przydałoby się dokupić tylko dlaczego mam płacić za drewno podobno sezonowane 2 latajak w kominku poleci z niego woda
Gość mhtyl Napisano 12 lutego 2012 #4 Napisano 12 lutego 2012 Znalazłem coś takiego co by Cię zainteresowało i uważam za przystępną cenę o ile jeszcze tego potrzebujesz http://tablica.pl/oferta/-miernik-hydromet...tne-IDvADZ.html
Andrewex - ogrodzenia architektura ogrodowa Napisano 13 lutego 2012 #5 Napisano 13 lutego 2012 Polecam produkty firmy Tanel, lub Mera. Sprawdzony i profesjonalny sprzęt, ofiarujący bardzo rzetelne wyniki. Ceny przedstawiają się dosyć różnie, aczkolwiek sprzęt jest warty swojej ceny.
bobiczek Napisano 13 lutego 2012 #6 Napisano 13 lutego 2012 Myślę że poradzisz sobie bez tego przyrządu kalumet.Sam ciężar klocka - już wiele mówi.Porządnie wysuszony - będzie znacznie lżejszy.Weź w lewą rękę swój świeżo ścięty i mokryW drugą - ten proponowany.Potrzymaj, popodrzucaj w dłoniach....Popukaj jednym o drugie (suche daje fajny klang - jak bębenki afrykańskie)Zastanów się - pokręć głową że mogło być lepsze, negocjuj cenę...I już
Barbossa Napisano 13 lutego 2012 #7 Napisano 13 lutego 2012 ta, może brzózkę to może jeszcze ale dębina, a już z pewnością osika i grab to raczej nie wyczujesz, chyba, że ze wzorcem odpuść sobie ten higrometr, po prostu zamów teraz drewno, posztapluj, zadasz i na następną zimę będziesz miał to co chceszinwestycja Ci się nie zwrócia sezonowane drewno czasami można poznać po przekrojach - często ma małe pęknięcia w poprzek słojów, szczególnie to twardszew ostateczności weź siekierę i pie.... jak kiedyś ciachałeś drewno, to poznasz róznicę 1
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się