arti-k Napisano 1 sierpnia 2006 #1 Napisano 1 sierpnia 2006 witam serdecznie mam malutki problem.Kupiłem rozpoczętą budowę (surowy zamknięty)i zastanawiam się jak ogrzać taki dom (parter -bez piwnicy z poddaszem mieszkalnym) usłyszałem wiele opini że należy kupić kominek z płaszczem wodnym i to połączyć z piecem kondensacyjnym . lub sam kominek (nawiew gorącego powietrza) i piec kondensacyjny
Gość Gość Napisano 1 sierpnia 2006 #2 Napisano 1 sierpnia 2006 Zdecydowanie tak! Chyba , ze będziesz do izolował to wdedy tylko niecentralne.
Redakcja Napisano 2 sierpnia 2006 #3 Napisano 2 sierpnia 2006 Proszę przejrzeć artykuły z działu "Ogrzewanie" https://budujemydom.pl/instalacje/ogrzewanie/
Gość Gość Napisano 5 sierpnia 2006 #4 Napisano 5 sierpnia 2006 Cytat Zdecydowanie tak! Chyba , ze będziesz do izolował to wdedy tylko niecentralne. WitamJa mam zrobiłem takDół ogrzewanie podłogowe + kominek bez rozprowadzenia. ( nie trzeba często malować przy nawiwach) , góra grzejniki.
avanta Napisano 12 października 2006 #5 Napisano 12 października 2006 Temat rzeka. Wszystko zależy od projektu domu i upodobań domownika. Dobrze zacząć od projektu instalacji i do niej dopasować kotłownie wraz z instalacją. Te decyzje mają zasadniczy wpływ na koszty wykonania i eksploatacji.Polecamwww.avanta.pl
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się