autorushd Napisano 30 listopada 2011 Udostępnij #1 Napisano 30 listopada 2011 Witam, ma może ktoś takie oświetlenie? Chętnie bym sie dowiedział jak to wygląda od strony eksploatacji, jak to rozmieścić itdna razie znalazłem lampy najazdowe kanlux.Autorus Link do komentarza
BLECHERT.Hurtownia granitu Napisano 27 stycznia 2012 Udostępnij #2 Napisano 27 stycznia 2012 Dobre oświetlenie najazdowe różni się od kiepskiego przede wszystkim wielkością i ceną. Dobre oświetlenie najazdowe ma cześć podziemną wielkości małego wiaderka, a kiepskie wielkości kubka do napojów z automatu. Dobre oświetlenie kosztuje od kilkuset złotych w górę. Na chłopski rozum, lampki do 100 zł rozpadają się w rękach w trakcie samego montażu. Nawet uszczelki czasem tam brak! A czasem niby coś jest. Tak czy owak wilgoć pokona każdą tanią lampeczkę na amen. Link do komentarza
edwl Napisano 5 lutego 2012 Udostępnij #3 Napisano 5 lutego 2012 Cytat Dobre oświetlenie najazdowe różni się od kiepskiego przede wszystkim wielkością i ceną. Dobre oświetlenie najazdowe ma cześć podziemną wielkości małego wiaderka, a kiepskie wielkości kubka do napojów z automatu. Dobre oświetlenie kosztuje od kilkuset złotych w górę. Na chłopski rozum, lampki do 100 zł rozpadają się w rękach w trakcie samego montażu. Nawet uszczelki czasem tam brak! A czasem niby coś jest. Tak czy owak wilgoć pokona każdą tanią lampeczkę na amen. Słowem porażka :( Link do komentarza
Sepro Napisano 12 lutego 2012 Udostępnij #4 Napisano 12 lutego 2012 Obserwowałem żywotność opraw najazdowych na starówce pewnego miasta. Nawet te z renomowanych firm wytrzymują... około roku ( w miejscu, które śledziłem). Czyli nic wieczne nie jest. Jeśli ktoś chce mieć coś prawie bezawaryjnego... chyba lepiej zdecydować się na bardziej tradycyjne rozwiazanie. Link do komentarza
BLECHERT.Hurtownia granitu Napisano 10 marca 2012 Udostępnij #5 Napisano 10 marca 2012 Lampy najazdowe to duży problem dla klientów robiących sobie podjazdy granitowe do domu, dlatego specjanie dla nich wybrałem wzmacniane konstrukcje lamp najazdowych i umieściłem je na stronie http://www.blechert.pl Link do komentarza
sepoy Napisano 10 marca 2012 Udostępnij #6 Napisano 10 marca 2012 Cytat Obserwowałem żywotność opraw najazdowych na starówce pewnego miasta. Nawet te z renomowanych firm wytrzymują... około roku ( w miejscu, które śledziłem). Czyli nic wieczne nie jest. Jeśli ktoś chce mieć coś prawie bezawaryjnego... chyba lepiej zdecydować się na bardziej tradycyjne rozwiazanie. Z jednej strony tak, ale gdyby porównać częstotliwość najazdów na starówce i na przeciętnym podjeździe, to właśnie wyjdzie ten rok pomnożony przez wielokrotność 100(0...). Poza tym, co szkodzi wymienić oprawy w bruku, czy w betonie? Jak się uprzesz, to można klinkier rozwiercić i można kiedyś wstawić w te miejsce nawet większe oprawy. Link do komentarza
Mathir Napisano 18 marca 2012 Udostępnij #7 Napisano 18 marca 2012 Cytat Z jednej strony tak, ale gdyby porównać częstotliwość najazdów na starówce i na przeciętnym podjeździe, to właśnie wyjdzie ten rok pomnożony przez wielokrotność 100(0...). Poza tym, co szkodzi wymienić oprawy w bruku, czy w betonie? Jak się uprzesz, to można klinkier rozwiercić i można kiedyś wstawić w te miejsce nawet większe oprawy. Też prawda! Link do komentarza
BLECHERT.Hurtownia granitu Napisano 5 kwietnia 2012 Udostępnij #8 Napisano 5 kwietnia 2012 Z tym wymienianiem to nie takie proste. To nie żarówka na suficie. Ale żeby nie było za trudno, ja do lamp najazdowych które mam na stronie dobrałem duże kubły doziemne. Można tam w razie czego włożyć obie dłonie naraz i pogrzebać. Do tego jest gruba uszczelka pod górną ramką. To wygląda w środku jak słoik z wieczkiem przykręcanym śrubami. Dużo zależy od dokładności składania elementów a potem od skręcenia ich śrubami. Link do komentarza
febri_kuba Napisano 31 maja 2012 Udostępnij #9 Napisano 31 maja 2012 Niemiecki producent lamp firma Paulmann daje na swoje produkty 5 lat gwarancji, wiec na pewno po roku sie nie rozpadna Link do komentarza
Lopezzz Napisano 18 lipca 2012 Udostępnij #10 Napisano 18 lipca 2012 Cytat Niemiecki producent lamp firma Paulmann daje na swoje produkty 5 lat gwarancji, wiec na pewno po roku sie nie rozpadna Witam.Dokładnie tak,nawet jeśli coś się stanie w okresie gwarancyjnym zawsze można reklamować.Z doświadczenia jednak wiem że lampy spisują się znakomicie,cenowo też nie wychodzi najgorzej.Jeśli już zapadła decyzja o montażu lamp najazdowych to szczególnie polecam Led.Tutaj jest parę fajnych modeli (niektóre ceny są za komplet 3 szt.z kablami itp)Lampy najazdowe LedNowością na rynku są również kostki brukowe Led,warto się zastanowić czy nie będzie to lepszym rozwiązaniem.Można dobrać odpowiedni kształt i kolor. Są chyba tańszym rozwiązaniem.Link:Kostka brukowa Led Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się