Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam. Zastanawiamy się jaki najlepiej kupić właz dachowy, a dokładnie chodzi o jego rozmiar. Lepiej mały czy większy, zaznaczam iż w projekcie nie mam podanych wymiarów, a rynek jest zasypany różnymi i o różnych wielkościach włazami dachowymi.
Pozdrawiam
Napisano
Lepiej większy niż mniejszy ,tylko teraz pytanie jaki wg Ciebie jest mały a jaki większy.
Napisano
  Cytat

Witam. Wydaje mi sie, że właz o wymiarach 42x55 będzie za mały, a zastanawiam się nad 42x72 lub 45x78.
Pozdrawiam

Rozwiń  

Ja mam 45X73 i powiem ,że mógłby być większy icon_biggrin.gif
Napisano
  Cytat

Witam. A ja myślałem, że taki będzie dobry.
Pozdrawiam

Rozwiń  

Zależy jak dla kogo icon_biggrin.gif Jak się ma prawie 2 metry i trochę w barach to ciężko się przecisnąć,ale dla pocieszenia dodam ,że częsta tam to ani ja ani Ty się przeciskać nie będziemy, niech kominiarz się przeciska za to bierze kasę icon_lol.gif
Napisano
W większości wyłaz jest na strychu, a on miał na myśli nie rozmiar tylko o to że do pomieszczenia użytkowego jest innej konstrukcji i o innym współczynniku (cieplejszy).
Napisano
Ja też za swój coś około 300 płaciłem.
Napisano
Sprawdziłem na fakturze ,równiutko 300 dałem. Nie wiem czy wszystkie wyłazy mają taka możliwość ale mój ma, może on się otwierać do góry albo na bok ,tyle że muszę przekręcić zawiasy i zamknięcie. Ja u siebie przełożyłem aby się otwierał na bok bo jak było do góry to za cholerę nie mogłem się wygramolić przez niego, zawsze szyba dusiła na dół icon_biggrin.gif
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
  Cytat

Witam. Trudno nic na to nie poradzę, ale dzięki za info.
Pozdrawiam

Rozwiń  

Ale co za problem - żaden w końcu to jest strych. To widać po budowie wyłazu,że nie termo a tak w sumie to nie widziałem o takich co by nie przemarzały.
Napisano
wyłaz - jak sama nazwa wskazuje jest po to żeby wejść na dach.
Kominiarze - to przeważnie szczupłe chłopaki.
Te co montują satelitę - również
Ja tam byłem w życiu 3 razy - też się mieściłem
Tak że nie rób sobie wydatków
Kupuj nieduże bo tańsze - wdech - i każdy się wśliźnie

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...