Pomocnik Napisano 13 października 2011 Udostępnij #1 Napisano 13 października 2011 Zamierzam wybudować dom drewniany i chciałbym zarówno na górze jak i na dole zrobić ogrzewanie podłogowe. Dół to nie problem, bo tam planuję typową podłogę na gruncie, ale jak zrobić „podłogówkę” na stropie drewnianym? Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/ogrzewanie-podlogowe-i-grzejniki/porady/13847-jak-zrobic-podlogowke-na-stropie-drewnianym Link do komentarza
Gość Artur W Napisano 13 października 2011 Udostępnij #2 Napisano 13 października 2011 Można też zastosować uchwyty legarowe i płyty grzewcze z aluminium - rozwiązanie jest droższe, ale dużo lżejsze. Stosowane do domów drewnianych i do renowacji. Link do komentarza
Gość Mariusz33 Napisano 29 marca 2013 Udostępnij #3 Napisano 29 marca 2013 Jest możliwe wykonanie takiego ogrzewania pomocą takich blach z rowkami na rurę pex którą sie montuje do belek ,wykonywałem coś takiego w uk jerzeli chodzi o grzanie spisuje sie super tylko trzeba dobrze wyizolować podłgę pod tymi blachami Link do komentarza
Gość miras Napisano 26 maja 2015 Udostępnij #4 Napisano 26 maja 2015 eksperci mogą sobie odpuścić te durne dorady, izolujeszs podłogę, równasz ją nabitkami lub dechami nabitymi w odleglościach grubości pexa, mata grzewcza na to i panele masz podłogę docieploną i grzaną. Link do komentarza
Gość Ania Napisano 30 października 2018 Udostępnij #5 Napisano 30 października 2018 Witam . Remontuje stary dom . Ma on na górze strop drewniany. Czy mogę podłogę ocieplić styropianem i kłaść podłogowe . Czy muszę robić wylewke ? Link do komentarza
Zdaniem Czytelnika Napisano 21 kwietnia 2023 Udostępnij #6 Napisano 21 kwietnia 2023 Komentarz dodany przez Andrzej S: Ja w takiej sytuacji ułożyłem 2 lata temu Waterpanele i póki co śmiga, gdyby coś się zmieniło dam znać Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się