Karlsen Napisano 11 października 2011 Udostępnij #1 Napisano 11 października 2011 Zgodnie z projektem, posadzka betonowa w garażu powinna być z siatką zbrojoną 20x20cm. Przeoczyłem ten element i posadzka została wykonana bez zbrojenia. Poniżej zostało nasypane około 60 cm pasku, dwukrotnie zagęszczanego zagęszczarką gruntu o masie 180 kg.Czy brak przedmiotowej siatki spowoduje pękanie posadzki? Czy nakazać poprawne wykonanie podłogi w garażu? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 11 października 2011 Udostępnij #2 Napisano 11 października 2011 Nie powinno się nic dziać z posadzką ,przecież ciężką artylerią nie będziesz jeździł po garażu Jaką gruba dałeś posadzkę i z jakiego betonu? Link do komentarza
Karlsen Napisano 11 października 2011 Autor Udostępnij #3 Napisano 11 października 2011 Ale babol z mojej strony! Mam wykonany podkład betonowy grubości 10 cm. Do posadzki to jeszcze daleko (długo w czasie), a to właśnie ta warstwa ma być zbrojona. Ten temat powinien brzmieć, jak psychicznie poradzić sobie z budową własnego domu. Po nocach śni mi się zbrojenie, a wieczorami projekt czytam do góry nogami - i tak właśnie odczytałem pierwszą warstwę na gruncie jako posadzkę betonową zbrojoną.Mhtyl - dziękuję za zainteresowanie.Temat do kosza. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 11 października 2011 Udostępnij #4 Napisano 11 października 2011 Uważam,że nic się nie powinno pękać, spać możesz spokojnie A jak chcesz być spokojniejszy to przecież możesz dać tę siatkę i zalać drugą posadzką grubości 5 cm, o ile można tyle podnieść poziom posadzki, bo nie piszesz czy to garaż wolno stojący czy w domu. Cytat Ale babol z mojej strony! Mam wykonany podkład betonowy grubości 10 cm. Do posadzki to jeszcze daleko (długo w czasie), a to właśnie ta warstwa ma być zbrojona. Ten temat powinien brzmieć, jak psychicznie poradzić sobie z budową własnego domu. Po nocach śni mi się zbrojenie, a wieczorami projekt czytam do góry nogami - i tak właśnie odczytałem pierwszą warstwę na gruncie jako posadzkę betonową zbrojoną.Mhtyl - dziękuję za zainteresowanie.Temat do kosza. Kurcze ja też szybciej odpowiadam niż przeczytam Przeczytałem po łepkach i zaraz odpowiedziałem a potem doczytałem,że jak dobrze zrozumiałem Twoją odpowiedź że posadzka ta właściwa ma być zbrojona a teraz to masz wylaną tzw chudziaka. Link do komentarza
Karlsen Napisano 11 października 2011 Autor Udostępnij #5 Napisano 11 października 2011 Dokładnie - dopiero chudziak został wylany.Ale jestem zobowiązany kliknąć w "plus", za Twoje odpowiedzi.Pozdrawiam Link do komentarza
kiwaczek Napisano 11 października 2011 Udostępnij #6 Napisano 11 października 2011 w moim projekcie w garazu jest 15cm chudziak b10 zbrojony fi6 / kratka 10x10 potem styro i 8cm rowniez zbrojona wylewkaostatecznie poszlo 10cm chudziaka b12.5,bez siatkizbroic bede nad styropianempod chudziakiem podsypka 40cm z piachu zageszczonego 200kg zageszczarka Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się